понеділок, 15 червня 2020 10:15

Гей чи асексуал: навколо головного героя відомого мультфільму розгорілася дискусія

Гей чи асексуал: навколо головного героя відомого мультфільму розгорілася дискусія
Думки щодо сексуальної орієнтації персонажа розділилися Фото: twitter.com/Nickelodeon

У червні багато брендів виступають на підтримку ЛГБТ-спільноти. На честь місяця захисту прав сексменшин телеканал Nickelodeon розкрив імена персонажів мультфільмів, які є частиною ЛГБТ-спільноти. Серед інших показали головного героя мультсеріалу "Губка Боб квадратні штани".

Адміністратори Twitter-аккаунта телеканалу Nickelodeon продемонстрували фото Губки Боба, Корре з мультсеріалу "Аватар: Легенда про Корре" і Швоза Шварца з серіалу "Небезпечний Генрі". Персонажів зобразили на тлі прапору-веселки, що символізує ЛГБТ-спільноту.

"Святкуємо #Pride зі спільнотою ЛГБТ+ і їх союзниками цього місяця та щомісяця", - написав телеканал Nickelodeon.

Користувачі мережі згадали, що в одному з епізодів 2002 року Губка Боб та його найкращий друг, морська зірка на ім'я Патрік, були показані як сімейна пара, яка виховує покинутого гребінця.

"Всі шоковані, Nickelodeon повідомив у Twitter, що Губка Боб - гей, хоча це було продемонстровано в одному з епізодів. У нього з Патріком буквально була дитина", - зазначив один із підписників.

Думки щодо сексуальної орієнтації персонажа розділилися. ЛГБТ - це зонтичний термін. Він включає асексуальних, бісексуальних та інших негетеросексуальних людей.

Хтось вирішив, що Губка Боб - гомосексуальний. Цьому тут же знайшлися "підтвердження" з мультфільму, звернули увагу на його дружбу з Патріком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили мультфільм, у якому головний герой є представником ЛГБТ

"Губка Боб - гей? Він буквально завів дитину з Патріком", "Губка Боб діставав Сквідварда, тому що був закоханий в нього", "Губка Боб - гей. Я: *вдаю, що в шоці*", "Губка Боб не соромився бути собою", "Ви все робите вигляд ніби шоковані тим, що мій хлопчик Губка Боб асексуальний. Дорогі, він зробив камінг-аут 15 років тому", "Губка Боб - асексуальний біромантик", "Навіщо морській губці з дитячого мультика володіти якоюсь сексуальністю?", "Мої ровесники називали його геєм ще в молодшій школі", "Заява про Боба здається мені обурливою. Чи не тому, що він гей (мене це взагалі не хвилює), а тому, що Стівен Хілленберг перед смертю казав, що Губка Боб і Патрік - асексуали. Це нерозумно", - поділилися своїми думками користувачі соцмереж.

Творець мультсеріалу Стівен Хілленберг ще 2005 року в інтерв'ю People заявив, що Губка Боб асексуал. Хілленберг помер 2018 року. Мультсеріал "Губка Боб квадратні штани" стартував 1 травня 1999-го і згодом отримав статус однієї з найбільш популярних анімаційних ТВ-програм, розтягнувся на 13 сезонів.

Зараз ви читаєте новину «Гей чи асексуал: навколо головного героя відомого мультфільму розгорілася дискусія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі