понеділок, 24 січня 2011 09:44

Джордж Клуні лікується від малярії

Джордж Клуні лікується від малярії

Голлівудський актор Джордж Клуні заразився малярією під час нещодавньої поїздки до Судану. Про це актор розповів в програмі Пірса Моргана, фрагменти якої з'явилися на сайті телекомпанії CNN у четвер, 20 січня.

Клуні перебував у Судані в рамках гуманітарного проекту "Enough", метою якого є боротьба з геноцидом.

Актор жартома висловив припущення, що комар був "підісланий" президентом Судану Омаром аль-Баширом, який звинувачується головним прокурором Міжнародного кримінального суду в геноциді мирного населення країни. За словами Клуні, він уже два рази хворів на малярію.

Малярія передається людині при укусах комарів і супроводжується лихоманкою, анемією та іншими симптомами. Щорічно від малярії в світі гинуть близько мільйона людей, в більшості випадків, в країнах, що розвиваються. У США малярія майже повністю винищена.

Між тим, 15 січня 2011 року в Судані завершився референдум за самовизначенням півдня країни. Голосування стало можливим після укладення в 2005 році мирної угоди між урядом країни і Суданським народно-визвольним рухом (СНВР), котрий воював проти нього на півдні.

Громадянська війна, до якої призвело протистояння між арабською Північчю країни і племенами Півдня, тривала з 1983 по 2005 рік. Її жертвами до 2001 року стали близько двох мільйонів осіб.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Джордж Клуні лікується від малярії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі