четвер, 29 квітня 2010 11:08

Біля вілли Джорджа Клуні знайшли склад зброї

Біля вілли Джорджа Клуні знайшли склад зброї

Цілий арсенал зброї часів другої світової війни витягли у четвер з озера Комо на півночі Італії, в декількох метрах від вілли відомого американського актора Джорджа Клуні.

Мешканці навколишніх будинків, в тому числі цієї вілли, були тимчасово евакуйовані. Самого актора на віллі не було. Гранатомети і вибухівка були знайдені на глибині 14 метрів. Сапери спільно з водолазами успішно провели операцію з вилучення небезпечного "скарбу" і вивезли його для подальшого знищення.

Аналогічну операцію провели сьогодні фахівці-підривники неподалік від міста П'яченца, також на півночі Апеннін. У лісі на березі річки По був виявлений снаряд часів другої світової війни, що містив 80 кг фосфору. Для його знешкодження була перекрита ділянка автостради, якв з'єднує області Емілія-Романья і Ломбардія.

Снаряд вибухнув завчасно - коли його занурили в транспортний засіб для вивезення на полігон для знешкодження. За свідченням учасників операції, ніхто не постраждав лише дивом.

Як визначили фахівці, загорілася тільки невелика частина вибухової речовини. Після ретельної перевірки операція саперів була продовжена, і основна частина бомби була знищена на спеціальній віддаленій ділянці.

За словами керівника групи саперів Паскуале Манніні, "здавалося, що все під контролем, але якби вибух стався кількома хвилинами раніше, жертв було б не уникнути".

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Біля вілли Джорджа Клуні знайшли склад зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі