неділя, 15 січня 2023 16:44

Великий сапфір та майже тисяча діамантів: скільки коштує корона Міс Всесвіту

Великий сапфір та майже тисяча діамантів: скільки коштує корона Міс Всесвіту
Корона переможниці конкурсу краси вартує $5,58 млн. Фото: Miss Universe Organization

Переможниця конкурсу "Міс Всесвіт-2023" американка Р'Боні Габріель, окрім почесного титулу, отримала унікальну корону під назвою "Сила добра".

Прикрашена 993 діамантами, сапфірами вагою 110,83 карата та білим діамантом (у центрі) вагою 48,24 карата, повідомляє Moneycontrol.

Корона має значення. Від її основи підіймаються ніби "хвилі", що відображають "імпульс змін" у світі. А у верхній частині знаходиться сапфір королівського синього кольору, який символізує, що добро може бути досягнуте невпинними зусиллями та надією на світле майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американка вразила публіку конкурсу краси космічним костюмом

Корону створила швейцарська компанія високого ювелірного мистецтва Mouawad. Вартість прикраси складає $5,58 млн.

Представниця США Р'Бонні Габріель стала переможницею "Міс Всесвіт-2023". Також до п'ятірки потрапили представниці Домінікани, Венесуели, Пуерто-Рико та Кюрасао.

Р'Боні Габріель – американо-філіппінська модель, 2022 року завоювала першість конкурсу "Міс США". Народилася в Х'юстоні, штат Техас, у родині філіппінця Реміхіо Бонзона Габріеля та американки Дани Вокер. Габріель закінчила університет Північного Техасу зі ступенем бакалавра в галузі дизайну одягу зі спеціалізацією в галузі волокон. Працює дизайнером і моделлю.

Зараз ви читаєте новину «Великий сапфір та майже тисяча діамантів: скільки коштує корона Міс Всесвіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі