четвер, 01 березня 2012 16:06

Американці просять Гілларі Клінтон дати візу Йосипу Кобзону

Американці просять Гілларі Клінтон дати візу Йосипу Кобзону

Петиція, підписана тисячами російськомовних американців з проханням дати візу російському співакові Йосипу Кобзону, була направлена до Держдепартаменту США на ім'я Гілларі Клінтон.

"На ім'я керівника зовнішньополітичного відомства США направлено 2898 листів і 1273 електронних петицій, підписаних російськомовними жителями країни. У них висловлюється прохання до Гілларі Клінтон видати в'їзну візу видатному російському співаку. Копія юридичних документів та зібраних петицій буде також вручена і новому послу США в Росії Майклу Макфолу", - сказано в прес-релізі.

Російський співак, депутат і громадський діяч Йосип Кобзон має намір завершити свою гастрольну діяльність турне в США, куди його не пускають близько 20 років. Інтерв'ю артисту з приводу цілей його поїздки посольство США призначило на 15 березня. Генеральний консул США в Москві Дорон Бард повідомив організаторам, що знає про майбутнє інтерв'ю Кобзона, і зазначив, що заява співака "буде розглянута найуважнішим чином відповідно до американських законів і правил отримання візи".

Майбутніми американськими гастролями Йосип Кобзон планує закінчити свою зарубіжну гастрольну діяльність. 7 лютого на прес-конференції він заявив, що 11 вересня цього року, в день свого 75-річчя, в Москві в Державному Кремлівському Палаці дасть останній сольний концерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йосип Кобзон після гастролей завершить кар'єру

Нагадаємо, відомий виконавець і метр російської естради Йосип Кобзон не гастролював по США з 1994 року. Йому анулювали візу, аргументувавши це можливою причетністю російського співака до якихось незаконних операцій. Проте американська сторона так ніяких звинувачень Кобзону і не пред'явила.

Зараз ви читаєте новину «Американці просять Гілларі Клінтон дати візу Йосипу Кобзону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі