пʼятниця, 24 травня 2024 11:56

Як змінилась Руслана Лижичко за 30 років (ФОТО)
10

Руслана Лижичко
Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko
Руслана Лижичко
Руслана Лижичко
Руслана Лижичко
Руслана Лижичко

Співачка, народна артистка України Руслана Лижичко відзначає 51-річчя. Зірка перемогла на Євробаченні у 2004-му і отримала нагороду World Music Awards за найбільшу кількість проданих альбомів "Дикі Танці" у світі.

Gazeta.ua пропонує переглянути, якою виконавиця була на початку кар'єри.

Народилася майбутня знаменитість у Львові в родині росіянки та українця. Батьки розлучилися в 1991 році.

Школяркою Руслана співала в гурті "Оріон", потім - у дитячому ансамблі "Усмішка". Після закінчення дитячої музичної школи майбутня співачка вступила до Львівської консерваторії ім. Лисенка на диригентське відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися Потап і Настя Каменських за п'ять років шлюбу (ФОТО)

Під час навчання брала уроки композиції, диригування, вокалу та фортепіано. Музична кар'єра Руслани почалася 1993 року. Наступного року артистка з продюсером Олександром Ксенофонтовим заснували студію "Люксен", на базі якої почали займатися радіорекламою. Відомі музичні кліпи фірм Oriflame, Coca-Cola, Stimorol озвучені голосом Руслани. Цьому заняттю співачка віддала більше двох років.

Альбом "Дикі танці" вийшов влітку 2003 року. Він став лідером продажу музичних альбомів року в Україні. Готуючись до участі в конкурсі Євробачення, PR-група Руслани провела всебічну підготовку.

На відміну від заходів конкурентів, пресконференція Руслани проводилася нестандартно: усі присутні могли дегустувати українську горілку і сало. До того ж Руслана вчила журналістів грати на трембіті.

На самому конкурсі шоу Руслани кардинально відрізнялося від виступів інших учасників. Телекоментатор британської студії ВВС назвав Лижичко "принцесою-воїном". Серед 36 країн, які брали участь артистка посіла перше місце з 280 балами.

Музикант, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка відзначає 60-річчя. Народився у Таджицькій РСР в сім'ї українських переселенців. Мати Олега родом з маленького села на Курщині, а батько - з хутора на Полтавщині. Gazeta.ua пропонує переглянути цікаві факти з особистого життя композитора та його фото в молодості й зараз.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилась Руслана Лижичко за 30 років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі