четвер, 05 травня 2022 10:02

Адель – 34 роки. Найцікавіші факти про "золотий голос" Великої Британії
6

5 травня британська поп-джаз-соул-співачка й авторка пісень Адель відзначає 34-річчя. Артистка має 15 статуеток "Греммі" та вісім премій BRIT Awards, а також "Оскара".

Gazeta.ua підготувала найцікавіші факти з життя виконавиці.

Зірка, чиє повне ім'я Адель Лорі Блу Едкінс, з дитинства захоплювалася музикою: у школі завжди виступала на сцені і була задіяна у різних шкільних постановках. Згодом вступила до Лондонської школи виконавчого мистецтва та технологій у Кройдоні.

Саме її друг опублікував на MySpace демозапис Адель, записаний ще у шкільні роки. Через це світ дізнався про талановиту співачку.

Першу пісню Hometown Glory, яку почули в мережі, Адель написала ще у 16 років для однієї зі шкільних постановок. Пісня потрапила до рук продюсерам XL Recordings, з яким дівчина згодом підписала контракт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принцу Луї - чотири: палац показав традиційне фото іменинника

У 18 років Адель випустила цю ж композицію як сингл дебютного альбому. Після цього одразу ж стала популярною, отримала армію шанувальників та премію Brit Awards Critics' Choice Award.

2010-го Адель була номінована на премію "Греммі" у номінації "Найкраще жіноче поп-виконання" за пісню Hometown Glory.

Співачка з двома синглами та двома альбомами у перших "п'ятірках" одночасно стала другою в історії після гурту The Beatles, кому взагалі вдавалося досягти такого результату. Її прозвали "золотим голосом" Великої Британії.

Британська артистка Адель 5 травня святкує 34-річчя
Фото: instagram.com/adele
Британська артистка Адель 5 травня святкує 34-річчя
Британська артистка Адель 5 травня святкує 34-річчя
Британська артистка Адель 5 травня святкує 34-річчя
Британська артистка Адель 5 травня святкує 34-річчя

2011 року взяла участь у церемонії Billboard Music Award. Виконавиця стала абсолютним тріумфатором церемонії та забрала 12 нагород із 20 номінацій. 2012-го записала саундтрек Skyfall до фільму "007: Координати "Скайфолл" та отримала статуетки "Золотий глобус" та "Оскар" у номінації "Променева пісня".

2014-го за заслуги у розвитку культури та мистецтва Адель отримала орден Британської імперії.

Співачка майже не ділиться подробицями з особистого життя. 2011 року вийшла заміж за власника інвестиційно-холдингової компанії Саймона Конеккі, який старший за неї на 13 років. Рік по тому у пари народився син Анджело. Для Саймона це вже друга дитина, а Адель стала матір'ю вперше. 12 вересня 2019 року Адель подала на розлучення. Зараз вона перебуває у стосунках зі спортивним агентом Річ Полом.

Німецький і французький модельєр Карл Лагерфельд якось назвав Адель занадто гладкою для світу шоу-бізнесу, а потім надіслав їй сумочку як вибачення. А в травні 2020 року Адель здивувала всіх схудненням на 40 кг.

Британська співачка Адель презентувала відеороботу на пісню Oh My God. Вона є третім синглом з альбому "30". За 19 год. відео переглянули понад 9,5 млн разів. Режисером чорно-білого кліпу був Сем Браун.

Зараз ви читаєте новину «Адель – 34 роки. Найцікавіші факти про "золотий голос" Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі