середа, 19 вересня 2012 13:22

"Я не мріяла про дітей і не думала про це" - дружина мера Львова виховує п'ятьох

"Я не мріяла про дітей і не думала про це" - дружина мера Львова виховує п'ятьох
Катерина Кіт-Садова сама закуповує продукти для родини Фото: zik.ua

Дружина мера Львова Андрія Садового Катерина Кіт-Садова не хоче зустрічатися вдома з журналістами, оскільки одного разу мала гіркий досвід. Про це вона розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua.

Коли відчуваєте, що ви є дружиною мера?

- Я цього не усвідомлюю. Коли ми йдемо по вулиці, то на нього звертають увагу. А вдома як у кожній родині. У нас є тато, чоловік, а не мер. Разом ходимо хіба в неділю до церкви.

Він трудоголік. Додому приходить в 10 годині. Бачимося із ним хіба що зранку, та у вихідні. Шкода мені його.

О десятій діти ідуть спати, а без мене вони не лягають. Тому мушу присипляти. Так що чоловік застає мене у ліжку. Часом ще намагаюся перед сном почитати.

Є такий стереотип - для того, щоби чоловік про тебе не забував, треба постійно ним цікавитись. Ми як одружилися, я старалася його про все розпитувати. А він каже: тобі того треба? То я і закинула питання.

Коли приходить злий, то мовчазний. Треба швидко іти спати, якщо ще не спиш. У нас стосунки нормально романтичні, а не солодко-рожево романтичні. Приготувати романтичну вечерю не вдається. Треба з грудною дитиною погуляти, прибрати, посуд помити. Протягом дня зідзвонюємося рідко. Буває, на телефонні дзвінки не відповідає, передзвонює пізніше.

Як проходить ваш день?

- Зранку моя мама будить дітей до школи. Чоловік іде з хати, всіх цілує. Всі розходяться у садочки, школи. Приходить няня. Готую їсти в першій половині дня. Прибираю. По обіді повертаються діти, нагодую. Готую вечерю. Складаю посуд у посудомийну машину. Допомагаю робити уроки. Грудний Антоній біля мене починає плакати. Я нервую, починаю вимагати від хлопців, щоб самостійні були.

Важко з 5-ма дітьми?

- Кажуть, з однією дитиною теж важко. Зустрічала таких батьків. А що означає важко? Є хрест, який людина повинна нести. Коли несеш, тобі бог помагає. Важко волокти його. Я сприймаю це як належно і не бідкаюся.

Як виховуєте дітей?

- Прикладом. Мої діти, бачу, поводяться так, як я. Я нетерпляча, кричу інколи: "Вже іди сюди". Потім чую, вони один до одного кричать: "Вже!" Я думаю: "О це неправильно, треба себе міняти".

Недавно мама одного однокласника мого сина подзвонила і розповідає, що цей однокласник подарував моєму Михайлу подарунок на день народження. А мій син його не взяв. Тоді я удома попросила Михайлика зробити для мене композицію із Лєго. Він довго старався, приніс. А я кажу: "Мені не подобається, я не хочу цього". Він був дуже скривджений. Я тоді питаю, чому він так само образив однокласника, який йому хотів зробити приємне. Михайлик пояснив, що вони з небагатої сім'ї, і він вирішив не приймати подарунок. Але я дала йому зрозуміти, що треба приймати, якщо людина старалася для тебе.

Дуже часто діти мені дають уроки. Тадейко каже: "Чого ти на Михайлика кричиш? Це ж твоя дитина". А мені нудно довго пояснювати і я починаю кричати. Він мене перебиває: "Ти ж обіцяла, що не будеш кричати". Я й намагаюся, але в мене не завжди виходить.

Цього літа я взяла пасок і біжу бити. Тадей тікає. А Іван сидить і дивиться на мене. Мені стає смішно. Ну як я тебе маю бити, ти ж не тікаєш? Не знаю, що робити. З того часу вже не била нікого.

Про скількох дітей ви мріяли?

- Я не мріяла про дітей і не думала про це. В Андрія було у планах багато дітей.

Кажуть, мрієте про дівчинку.

- Ото люди щось кажуть, приплітають. Оце "кажуть" мене так дратує. Я не мрію. Кого бог дасть, того приймемо. Чую часто: "Кажуть, ви ходите на кожен Фешн Вік". Та я десь на трьох була, то хіба кожен?

А де на закупи ходите?

- Спортивний одяг купую у магазині. Для вечірнього маю три дизайнерки, які добре знають мою фігуру. Мені дуже пощастило, бо сорочки, краватки і костюми чоловік купує собі сам.

Продукти купуємо звично. Беру торби і на Привокзальний ринок. Водій нас привезе. Він у нас і замість няні. Бо дітей зі школи забирає, і з садочка.

Вам тісно у квартирі?

- Так. Верхня ванна схожа на кладовку, стільки речей у ній. Іван має свою кімнату, де робить уроки. Тадейко робить у спальні. А Михайлик на кухні. Плануємо купити новий будинок.

Цікавитесь ситуацією в країні?

- От пішов мій малий у 5 клас. А там у підручнику немає голодомору. Ну як так? Переживаю. Люди обирають політиків, собі подібних. Може, наші діти вже не дозволять поводитись із собою так, як ми зараз.

Зараз ви читаєте новину «"Я не мріяла про дітей і не думала про це" - дружина мера Львова виховує п'ятьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі