середа, 24 вересня 2008 15:15

Владі Литовченко подарували 8 автівок

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  ”Рендж Ровер Воґ” — перша машина, яку Влада Литовченко купила за власний кошт. Вважає, що таке авто найкраще підходить до українських доріг
”Рендж Ровер Воґ” — перша машина, яку Влада Литовченко купила за власний кошт. Вважає, що таке авто найкраще підходить до українських доріг

Своє перше авто — "Альфа Ромео" власниця модельного агентства "Карін" Влада Литовченко, 37 років, отримала як винагороду. Вона перемогла в конкурсі "Міс Київ-1995".

— Метро і таксі мене цілком задовольняли, — каже. — Тому машину не взяла. А попросила виплатити її ціну грошима.

За два роки її колишній чоловік Ігор подарував їй джип "Спортедж". Після того — БМВ Х5, "Лексус-300". "Ягуар S-type" чоловік купив їй одразу з автовиставки.

— Як побачила, відразу збагнула, що хочу саме цю машину. Справжнє жіноче авто. Компактне, красиве і спортивне. "Ягуари" були для Києва дивовижею. Перехожі біля нього фотографувалися, — згадує Влада.

Водійського посвідчення жінка досі не отримала. Їздить із особистим водієм.

— У спорткарі мало місця. А я регулярно закладала салон сумками із супермаркету. На задньому сидінні майже не лишалося місця для дітей, — розповідає Литовченко. — І я вирішила піти на курси.

Після кількох уроків вирішила, що водити автівку — це не її.

— Я закохалася в "ягуари". За сім років поміняла три моделі. За це мене обрали обличчям бренду "Ягуар" в Україні. Я підписала із ними контракт. За умовами, я можу пересуватися на  їхньому "Ягуарі ХJ8". Це розкішний седан зі всіма засобами комфорту, — розхвалює Литовченко.

Нещодавно придбала за $145 тис. "Рендж Ровер Воґ". Це перше авто, куплене за власний кошт. Обрала базову комплектацію із двигуном 4,4 л.

— Давно мріяла про джип. Зробила кілька тест-драйвів і обрала цей, — розповідає. — На такому їздить англійська королева. До того ж він безпечний і надійний. Для українських доріг  підходить якнайкраще. У ньому висока кабіна, нескладно виїхати на бордюр. А ніжні красиві седани часто ламаються.

На 100 км міських доріг "Рендж Роверу" треба 30 л бензину.

— Я купила машину із найменшим об"ємом двигуна. Інші ще більше "їдять".

Щомісяця Литовченко витрачає на техогляди $300. На пальне до $1 тис. Заливає лише марку А-95+.

— У звичайного 95-го низька якість, тому кілька запчастин зіпсувалося, навіть моторні свічки деформувалися.

"Рендж Ровер Воґ" може додатково підняти кузов на 15 см над дорогою.

— У червні були сильні дощі, всі седани плавали. Мій водій включив цю програму, машина піднялася на 15 см, і ми їхали, наче в човні, — хвалиться Литовченко.

Ще є програма для гірських доріг.

— Моя квартира в центрі Києва. Щодня їздимо крутими схилами. Узимку на слизькій дорозі "Рендж Ровер" просто вилітає на пагорби не буксуючи. Цей джип можна закопати в пісок, а він себе викопає, — жартує Владин водій Олег.

На задньому та передньому бампері є відеокамери, які передають зображення на екран у салоні. Крім того, є датчики. Вони допомагають паркуватися. Якщо інше авто дуже близько, починають пищати. Також є потужна акустична система, телевізор і DVD-програвач.

Влада зізнається — боїться швидкої їзди.

— Якось запізнювалася в аеропорт. По бориспільській трасі летіли зі швидкістю 220 на годину. Але в салоні здавалося, що їдемо принаймні вдвічі повільніше. Тихо, плавно, без тряски. Та коли в салоні діти, не дозволяю розганятися більше ста, — зізнається. — Узагалі-то, я люблю їхати так, щоб, сидячи в машині, можна було спокійно підфарбуватися.

Зараз ви читаєте новину «Владі Литовченко подарували 8 автівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі