середа, 08 липня 2009 18:10

Дозвіл на газобалонну установку ДАІ видає за 100 гривень

— Таксисти Вінниці першими попереходили з бензину на газ, бо вигідно, — розповідає  директор фірми "ВОКО" Олег Шабельник, 37 років. — Газ дешевший, а моторесурс машини збільшується удвічі, в півтора разу менше викидів у атмосферу.

Олег серед перших в області отримав дозвіл на переобладнання легковиків газобалонними установками. Заплатив $ 20 тис.

Вінничанин Леонід Сошко, 42 роки, перевів на газ своє таксі "Деу Ланос" у лютому.

— Газобалонну установку ставлять протягом дня, — розповідає він. — Тільки не ставте польські балони. Вони неякісні. Краще — італійські.

Для переобладнаня авто треба отримати дозвіл у Державтоінспекції. Офіційно довідка коштує приблизно 100 грн.

— Це довга й нудна процедура, — продовжує. — Знайомі порадили, що якщо дати інспекторові зайвих 50 гривень, він видасть довідку за день. Інакше чекатимеш два тижні. Зате установка окупилася за два місяці. Виїжджаю майже 300 кілометрів на день. На бензин тратив до 130 гривень. А на газ — до 50. Днями їздив у Київ. Дорога туди і назад обійшлася менш як у сотню.

Обладнання автівок установками для газу пропан обійдеться в 3,7 тис. грн, метановими — 4–9 тис.

Водії, які поставили газобалонну установку без дозволу, мають звернутися в Державтоінспекцію за дозволом на переобладнання і пройти перевірку на сертифікованих станціях.

— Жодних штрафів до таких водіїв не буде, — запевняє начальник відділу профілактики ДАІ Вінниччини підполковник Володимир Мотичко, 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Дозвіл на газобалонну установку ДАІ видає за 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі