пʼятниця, 11 червня 2021 18:00

Звички, щоб отримувати від кави більше користі

Звички, щоб отримувати від кави більше користі
Необхідно навчитися встановлювати баланс води та кави для свого організму. Фото: pixabay

З кави зазвичай починається ранок більшості людей.

Вона багата на антиоксиданти, дає енергію й підтримує високу активність мозку, пише LadyHealth.

Напій має ще безліч додаткових переваг, які допоможуть посилити деякі прості звички. Якщо їх дотримуватися, то можна подбати про здоров'я зсередини й поліпшити зовнішній вигляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мелена чи розчинна: яка кава корисніша

Одна зі звичок - пити каву перед тренуваннями. Тоді буде не лише енергія для них, але й швидший метаболізм. Іти в спортзал краще зранку чи вдень, тому що пізніше кофеїн може зіпсувати сон.

Треба навчитися пити каву без цукру. Він убиває антиоксиданти, які позитивно впливають на організм. Замість цукру можна обрати підсолоджувачі, як-от стевія, наприклад.

Необхідно навчитися встановлювати баланс води й кави для організму. Він потрібен для нормального функціонування тіла. Кава має сечогінну дію, тому запас води краще поповнювати після кожної чашки.

Багато хто думає, що вранці не можна пити каву натще. За словами експертів, з організмом нічого не станеться, якщо випити каву до сніданку. Але людям із проблемами травлення найкраще пити каву під час їди.

Добавки до кави також не варто оминати. Додавши, наприклад, трохи кориці, смак буде яскравішим і для організму корисніше. Кориця містить фітонутрієнти та має антибактеріальні властивості.

У спеку пити каву не варто, бо це завдасть шкоди здоров'ю. За температури +28°C і вище тіло людини починає активно втрачати вологу. Кава - сечогінний напій, який призводить до зневоднення організму. Тому кофеїн не підбадьорить, а навпаки, можна відчути апатію та сонливість.

Зараз ви читаєте новину «Звички, щоб отримувати від кави більше користі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі