четвер, 20 травня 2021 18:00

Варіанти найкорисніших перекусів увечері

Варіанти найкорисніших перекусів увечері
Ні в якому разі не слід перекушувати солоною і жирною їжею, котра не тільки зашкодить дієті, але і загрожує позначитися на самопочутті. Фото: pixabay

У буденних клопотах важко дотримуватися дієти чи правильного харчування.

Дієтологи порадили варіанти їжі, яку можна вживати, якщо пропустили вечерю, пише 7Mednews.

За словами фахівців, лягати спати голодним не можна в жодному разі. Для пізнього перекусу підійде жменя горіхів, смузі зі свіжих фруктів, ягід або овочів, нежирні молочні продукти. Наприклад, можна з'їсти 30 грамів мигдалю й випити склянку кефіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки вина можна пити, щоб не нашкодити здоров'ю та вроді

За дві години до сну можна з'їсти варену курячу грудку або порцію морепродуктів, кашу з цільних злаків, порцію сиру, варене яйце. Але це за умови, що основної вечері не було.

Якщо скоро треба вже лягати спати, то можна випити склянку кефіру або з'їсти трохи горіхів, свіжих фруктів чи овочів.

Для пізніх перекусів варто запастись у холодильнику малокалорійними фруктами й овочами. Наприклад, яблука, стебла селери, огірки.

Від солодких фруктів, на зразок груш або дині, перед сном краще відмовитися. У жодному разі не варто перекушувати солоною й жирною їжею, котра не тільки зашкодить дієті, але й загрожує позначитися на самопочутті.

Зранку часто буває, що набрякає обличчя. Є певні продукти, які провокують таку проблему. Одним із продуктів, що стає причиною набряків, є сіль, яку додають майже до всіх страв. Сіль міститься ще й у таких продуктах, як-то сир, хліб, кукурудзяні пластівці, заморожені овочеві суміші тощо. Треба читати етикетки продуктів і намагатися додавати в страви менше солі.

Зараз ви читаєте новину «Варіанти найкорисніших перекусів увечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі