пʼятниця, 16 квітня 2021 13:33

Спортзал і волосся: який догляд радять під час тренувань

Спортзал і волосся: який догляд радять під час тренувань
Експерти радять для занять зав'язати волосся. Фото: pixabay

Багатьом знайомі проблеми, коли після тренування волосся виглядає жирним та ламким.

Щоб цього уникнути, є певний алгоритм порад, пише The Health Site.

Миття волосся після кожного заняття займає багато часу, а якщо робити це часто, то шкіра голови стане сухою. Щоб впоратись із проблемою першим кроком стане вибір виду фізичної активності. Якщо треба бігати на доріжці або крутити педалі, то волосся краще тримати подалі від обличчя, щоб воно не заважало виконувати вправи. Допоможуть спортивні пов'язки на волосся та звичайні резинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки яким спортивним секретам можна отримати ідеальні сідниці

Експерти радять для занять зав'язати волосся. Довгі та густі коси можна розділити на дві сторони та зібрати у французьку зачіску.

Волоссю необхідна свіжість, тому не варто забувати про парфумовані спреї. Є безліч засобів, які допоможуть відновити приємний запах навіть без миття голови. Маючи в складі аромаолії, парфумовані спреї підживлять волосся та нададуть додаткову свіжість.

Еластичні резинки використовувати не варто. Якщо вони тугі, то ламають волосся. Як наслідок, є посічення кінчиків та випадіння. Тугі зачіски також погано впливають на кровообіг у фолікулах, тобто волосся не отримує достатньої кількості поживних речовин.

У випадку, коли голова часто контактує з матами, туга зачіска теж не буде практичним рішенням. Волосся тертиметься об поверхню і стане ламким. Щоб такого сценарію не сталось, треба обирати широкі гумки, які пом'якшать тертя.

Волосся може стати сухим через неправильний догляд за ним. Сухе волосся – це тип зі зниженим саловиділенням шкіри голови. За її словами, є також нормальне волосся з помірним саловиділенням, жирне з підвищеним саловиділенням і змішане волосся, яке може бути жирним на коренях і сухим на пасмах. Для сухого волосся характерними є тонкість та вразливість.

Зараз ви читаєте новину «Спортзал і волосся: який догляд радять під час тренувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі