субота, 26 лютого 2022 13:14

Що знадобиться і чи встигнете схуднути до літа - ультрамарафонець порадив, як почати бігати

Весна - найкращий час, щоб почати бігати. Але якщо хочете займатися цим видом спорту з метою схуднення, то вже запізно. Для того, щоб скинути зайву вагу і не нашкодити здоров'ю, варто було почати ще восени, а то й рік тому. У цьому впевнений бігун-ультрамарафонець Микола Таран.

Та як тільки втягнетесь в біг, вам буде байдуже на зовнішній вигляд. Порадами, як правильно почати бігати, Таран поділився з Gazeta.ua.

Автор: надане Миколою Тараном
  Порадами, як правильно почати бігати, спортсмен Микола Таран поділився з Gazeta.ua
Порадами, як правильно почати бігати, спортсмен Микола Таран поділився з Gazeta.ua

"Ви будете помічати неприривні зміни в усіх аспектах життя в кращий бік. У будь-якому випадку - з'явиться багато шанувальників чи шанувальниць. І, якщо для вас це важливо, то захоплення, а в деякому випадку заздрість, з боку інших - вам точно забезпечені. Тож, бігайте для себе, а ідеальні фігура і здоров'я прийдуть само собою", - розповів спортсмен.

Біг - це не лише про початок здорового способу життя

Для тих, хто відчувають себе самотніми у мегаполісі, скоро настане найкращий час взути бігові кросівки. Адже біг дає можливість заводити нових друзів, переконаний Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усього за 9 хв. на день: зіркова фітнес-тренерка показала, як швидко повернутися у форму

"Біг - це не лише про початок здорового способу життя. Бонусом ще є насолодження життям, яке ми втратили через метушню міста, відсутність зв'язку з природою, робочі турботи, ілюзії про відпочинок і, звісно, шкідливі звички", - пояснив він.

Автор: unsplash.com
  "Біг - це не лише про початок здорового способу життя. Бонусом ще є насолодження життям, яке ми втратили через метушню міста, відсутність зв'язку з природою, робочі турботи, ілюзії про відпочинок і, звісно, шкідливі звички", - каже Микола Таран
"Біг - це не лише про початок здорового способу життя. Бонусом ще є насолодження життям, яке ми втратили через метушню міста, відсутність зв'язку з природою, робочі турботи, ілюзії про відпочинок і, звісно, шкідливі звички", - каже Микола Таран

Якщо впевнено вирішили зайнятися бігом уже цієї весни, то ось декілька порад:

1. Вічне питання: коли краще бігати - зранку чи ввечері? Таран зазначив, що відповідь на це буде індивідуальною і залежатиме від роботи й організму.

"Якщо робочий графік дозволяє бігати зранку, то так і виходимо на пробіжку, і навпаки. Після регулярних тренувань організм звикне до певного ритму", - сказав Таран.

2. Найкращий час, щоб почати займатися бігом, варто обирати за власними відчуттями.

"Якщо вмотивовані розворушити тіло після зимової сплячки і сидячого режиму, то краще почати бігати з березня. Ранки вже не будуть такими холодними, сонце показуватиметься швидше і частіше", - поділився спортсмен.

3. Однак варто пам'ятати: хоч за вікном теплішає, одягатися варто так, як і взимку.

"Взуття має бути відповідно до погоди, утеплене. З одягу: головний убір (шапка), баф (шарф-бандана, яку натягують на обличчя. - Gazeta.ua), куртка, флісова кофта, утеплені штани або бігові леггінси, рукавиці, термобілизна", - порадив Таран.

4. Перед початком бігового тренування на свіжому повітрі, краще провести розминку в теплому місці, якщо є така можливість.

"А після цього вже виходити надвір. Щоб біг був комфортний і приємний, починайте бігати у +5°С і вище", - пояснив спортсмен.

Люди вже давно розділили себе на "сов" і "жайворонків" за тим часом, коли вони прокидаються і коли їм краще працюється. Але життя диктує свої правила і не завжди ми можемо лягати спати і вставати, коли нам буде завгодно.

Вставати вранці доводиться часто і зазвичай це перетворюється на цілий квест: всіх розбудити, нагодувати, вмити, а декого і одягнути. І, як завжди, на допомогу приходять цікаві поради і погляд на проблему раннього підйому під трохи іншим кутом.

Зараз ви читаєте новину «Що знадобиться і чи встигнете схуднути до літа - ультрамарафонець порадив, як почати бігати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі