пʼятниця, 25 липня 2014 13:58

Пом'якшити шкіру рук на ліктях допоможе картопляний скраб

Пом'якшити шкіру рук на ліктях допоможе картопляний скраб

Іноді шкіра на ліктях стає жорсткою, починає лущитися, навіть тріскатися. Що ж робити , як пом'якшити шкіру на ліктях?

Лимонний сік

Якщо шкіра на ліктях тверда і суха, протріть її скибочкою лимона або змоченим в лимонному соці тампоном. Може виникнути незначне пощипування. Потрібно потерпіти, але якщо стає дуже неприємно, сік потрібно змити. Краще всього, щоб лимонний сік потримався на ліктях 10-15 хвилин. Потім треба прийняти ванну або душ, і обробити розм'яклі лікті мочалкою. Після цього нанесіть на лікті живильний крем.

Картопляний скраб

Візьміть невелику сиру картоплину. Почистіть її і натріть на крупній тертці. Потім цією масою натріть лікті. Через 15 хвилин прийміть душ, і видаліть ороговілу шкіру мочалкою. Після цього потрібно змастити лікті живильним кремом або зробити відновлюючу маску.

Оливкова олія

Розм'якшити і відновити шкіру рук допоможуть теплі ванночки з оливковою олією. Масло нагрійте в мисочці до 40 градусів, опустіть туди лікті і тримайте, поки масло не охолоне. Можна додати туди трохи лимонного соку. На півсклянки олії береться 1 чайна ложка лимонного соку. Процедуру потрібно робити щодня, а результат буде помітний вже через пару тижнів.

Питна сода

Можна робити ванночки з питною содою. Розчиніть 5 столових ложок соди в 1 літрі теплої води. Тримайте лікті в мисочці з розчином на протязі 30 хвилин, періодично підливаючи гарячу воду. В кінці процедури видаліть ороговілу шкіру жорсткою мочалкою, а лікті змастіть вазеліном або жирним кремом.

Розсіл квашеної капусти

Змочіть в розчині ватку і протріть лікті, як ніби лосьйоном. Повторюйте процедуру кілька разів в день. Це засіб на шкіру ліктів діє заспокійливо і загоює.

Риб'ячий жир

Після того, як ви приймете теплу ванну і видалите ороговілі частинки шкіри, потрібно змастити лікті риб'ячим жиром. Залиште на годину, потім змийте теплою водою. Також добре впливає на шкіру прийом риб'ячого жиру всередину.

Медові коржі

Візьміть по столовій ложці рідкого меду і рослинного масла. Додайте борошна, щоб вийшло тісто. Сформуйте з нього коржики і прикладіть до ліктів. Накрийте їх поліетиленом і зафіксуйте. Тримайте приблизно годину. Цю процедуру потрібно повторювати щодня, поки шкіра на ліктях не стане еластичною і гладкою.

Зараз ви читаєте новину «Пом'якшити шкіру рук на ліктях допоможе картопляний скраб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі