четвер, 28 грудня 2023 01:02

П'ять ефективних масок від випадіння волосся

П'ять ефективних масок від випадіння волосся
Загальний стан волосся залежить від водного балансу та здорового харчування. Фото: Pinterest

Доглянутий та здоровий вигляд волосся залежить від самопочутя людини. Стрес, шкідливе харчування, нестача вітамінів та брак води можуть призвести до ламкості та випадіння.

Щоб підтримувати шевелюру в доглянутому стані варто використовувати маски та скраби. Їх можна зробити в домашніх умовах. П'ять ефективних масок від випадіння та посічених кінчиків підготувала Gazeta.ua.

Медова маска

Для приготування маски візьміть столову ложку меду, касторовії олії, коньяку та один яєчний жовток. Медові маски запобігають випадінню та сухості волосся, також вони зроблять його блискучим та гладеньким.

Для приготування потрібно гарно перемішати усі компоненти, а потім нанести на корені волосся. Втирайте маску протягом 5-10 хвилин, а потім одягніть поліетиленову шапку і махровий рушник. Тримати таку маску на волоссі потрібно до 3 год. Змивати можна шампунем. Медові маски рекомендовано застосовувати курсами: двічі на тиждень протягом 12 тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого SPF та скільки разів умиватися: як доглядати за обличчям влітку

Маска із зеленого чаю та жовтка

Для приготування візьміть 2 ст.л. теплого міцного свіжозавареного чаю, курячий жовток, 10 крапель ефірної олії розмарину.

Змішайте жовток з олією. До суміші додайте зелений чай. Нанесіть маску на волосся масажними рухами, та тримайте 5-10 хв. Важливо після нанесення добре промити голову холодною водою (щоб не звернулися жовтки), а потім шампунем. Щоб побачити результат потрібно застосовувати таку маску двічі на тиждень протягом восьми тижнів.

Гірчична маска

Змішайте 6 ст.л. води, 3 ст.л гірчиці, 2 ст. л. оливкової олії, один жовток і 1 ст. л. цукру. Маску нанесіть на корені волосся масажними рухами. Одягніть поліетиленову шапку та махровий рушник. Тримати маску на волоссі потрібно від 30 хв. до години. Змивати шампунем. Застосовувати раз на тиждень протягом двох місяців.

Бананова маска з молока та меду

Для приготування такої маски вам знадобиться банан, 2 ст. л. меду та 100 мл молока. Всі компоненти потрібно добре змішати в блендері, щоб банан перетворився на густу масу. Після приготування нанесіть маску на волосся (одягніть поліетиленову шапку) та тримайте 30 хв. Змивати можна з шампунем. Застосовувати таку маску потрібно раз на тиждень.

Маска з глиною

2 ст. л. косметичної глини змішайте з 1 ст.л. меленої кориці та оливкової олії. Додайте яєчний жовток.

Спочатку, потрібно розвести глину водою до стану густої каші, потім додати у суміш корицю, жовток та олію. Після приготування нанесіть маску на голову та обгорніть її поліетиленовим пакетом та махровим рушником. Тримати потрібно близько 30 хв. Застосовувати її можна раз на тиждень.

Догляд за станом своєї шкіри – важливий етап щоденних ритуалів. Здоровий вигляд шкіри в основному залежить від харчування та самопочуття. Пришвидшити результат допоможуть маски і скраби. П'ять масок для обличчя, шиї та зони декольте, які можна зробити в домашніх умовах підготувала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «П'ять ефективних масок від випадіння волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі