четвер, 17 вересня 2020 23:46

Порадили, як запобігти зморшкам на шиї

Порадили, як запобігти зморшкам на шиї
Щоб запобігти появі зморшок на шиї, має бути правильний догляд за шкірою. Фото: pixabay

Молоді дівчата, як і старші жінки можуть стикатися з проблемою зморшок на шиї.

Шкіра на шиї та у ділянці декольте дуже тонка і найбільше піддається негативному впливу різноманітних зовнішніх факторів: несприятлива екологія, неправильний спосіб життя і догляд, пише Elle.

Саме це є причиною виникнення поперечних зморшок-складок на шиї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали користь і шкоду від патчів під очима

Зморшки на шиї можуть виникати через спадковість, вікові зміни шкіри, неправильний догляд, негативний вплив таких шкідливих звичок, як неправильна осанка, сидячий спосіб життя та інші, відсутність захисту шкіри шиї від потрапляння ультрафіолетових променів на неї.

Щоб запобігти появі зморшок на шиї, має бути правильний догляд за шкірою. Шию та ділянку також потрібно очищувати, як і шкіру обличчя. Адже не них також накопичується бруд, який провокує появу дрібних зморшок. Для правильного очищення буде достатньо робити домашній пілінг 1 раз на тиждень. Використовуйте засіб із маленькими абразивними частинками, аби не травмувати тонку шкіру шиї. Зокрема, ви можете поєднувати домашні доглядові процедури із салонними. Робити хімічний пілінг самостійно не варто. Краще зверніться до професіонала. Окрім періодичних процедур, потрібно щодня зволожувати шкіру шиї спеціальними сироватками, користуватися живильним кремом та сонцезахисним засобом, щоб захистити шию і ділянку декольте від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.

Розминка шиї та масаж. Знайдіть зранку або ввечері вільну хвилинку, щоб зробити легку розминку та масаж шиї. Таким чином ви зможете довго зберігати шкіру пружною та тонізованою: плавні нахили голову у різні боки; нанесення зволожувального засобу на шию та прогладжування шкіри масажними рухами. Водіть пальцями від підборіддя вниз до шиї, стимулюючи кровообіг у цій ділянці тіла; намагайтеся слідкувати за осанкою та тримати спину завжди рівно.

Здоровий режим сну та належне харчування. На стан шкіри також впливають такі чинники: сон і харчування. Аби на ній не з'являлися зморшки, спіть не менше 8 годин та включіть у свій раціон овочі, рибу, зеленину, м'ясо та рослинні олії.

Природне сяйво шкіри є модним вже декілька сезонів. Щоб мати блиск і здорову шкіру, потрібно дещо змінити у рутині догляду за шкірою. Щоб зробити шкіру сяючою, змініть креми на гелі із легкою текстурою. Для чутливої та жирної шкіри у T-зоні не можна використовувати "важкі" креми, бо вони провокують прориви та сухість. Тому обирайте гелеві засоби для зволоження на безмасляній основі.

Зараз ви читаєте новину «Порадили, як запобігти зморшкам на шиї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі