пʼятниця, 04 вересня 2020 23:46

Як доглядати за шкірою, щоб вона сяяла

Як доглядати за шкірою, щоб вона сяяла
Таємниця кольору шкіри може бути у вашому раціоні. Фото: pixabay

Природне сяйво шкіри є модним вже декілька сезонів.

Щоб мати блиск і здорову шкіру, потрібно дещо змінити у рутині догляду за шкірою, пише Elle.

Щоб зробити шкіру сяючою, змініть креми на гелі із легкою текстурою. Для чутливої та жирної шкіри у T-зоні не можна використовувати "важкі" креми, бо вони провокують прориви та сухість. Тому обирайте гелеві засоби для зволоження на безмасляній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які маски треба робити для сухої шкіри обличчя

Також регулярно наносіть захисний SPF-засіб. Таким чином ви зможете захистити шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів і зберегти її сяючий вигляд.

"Коли клітини піддаються дії УФ-променів, колаген дегенерує. Це спричинює дрібні зморшки та втрату пружності шкіри. Це не тільки пришвидшить процес старіння, але і ваша шкіра буде більш сприйнятливою до появи пігментних плям, що призведе до її нерівномірного відтінку", - каже лікар-естетик Періс Ачарія.

Робіть масаж обличчя. Коли ви стимулюватимете кровообіг за допомогою правильного масажу, то шкіра матиме яскравий та сяючий колір. Масаж допомагає виводити токсини і відкривати доступ кисню до шкіри, активізуючи вироблення колагену, який сприяє молодому та сяючому вигляду обличчя.

Також день треба починати із вітаміну C. Інгредієнт, який є головним стимулятором появи сяйва на шкірі. Він сприяє виробленню колагену та освітлює шкіру.

"Вітамін C також захищає шкірний покрив від пошкодження факторами навколишнього середовища, освітлює пігментацію, спричинену сонячними променями чи утворенням рубців", - каже лікар.

Споживайте більше омега-3. Таємниця кольору шкіри може бути у вашому раціоні. Споживаючи омега-3 жирні кислоти, вам буде легше досягти ефекту омріяного сяйва на обличчі. "Омега-3 жирні кислоти відповідають за підтримку здорових мембран навколо клітин шкіри. Якщо їх не вистачає, здатність шкіри поглинати та утримувати вологу зменшується, спричинюючи зневоднену або суху шкіру, яка згодом починає лущитися.

Ефективний спосіб очистити пори і шкіру обличчя - це спеціальна маска-плівка.Її можна приготувати більш натуральною, ніж магазинна, в домашніх умовах. Рецептом очищувальної маски поділилася власниця власного косметичного бренду і б'юті-блогер Ірина Шарк.

Зараз ви читаєте новину «Як доглядати за шкірою, щоб вона сяяла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі