середа, 31 березня 2021 23:46

Перші кроки правильного харчування: які продукти замінять цукор, майонез і масло

Перші кроки правильного харчування: які продукти замінять цукор, майонез і масло
Авокадо - чудова заміна вершковому маслу. Фото: pixabay

Одним з початкових кроків у правильному харчуванні є заміна шкідливих продуктів у раціоні на більш корисніші.

Іноді трапляється, що людям так подобаються замінені продукти, що вони більше не захоплюються шкідливими, пише Fancy Journal.

Водночас це зовсім не ознака того, що требе себе змушувати і відмовитись від смаколиків раз і назавжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпоширеніша помилка при виборі продуктів для тих, хто худне

Наприклад, вершкове масло заміняють авокадо. Він містить багато поліненасичених жирних кислот, вітамінів А, С і D, заліза і магнію. Якщо обрати його стиглим, то можна зробити намазку, заправити соуси чи салати і посмажити щось.

Картопляні чипси у правильному харчуванні замінюють на фруктові, тому що їх не обсмажують в олії. Для хрускоти додають дегідрадацію, щоб зберегти максимум корисних речовин і оригінальний насичений смак.

Замість білого хліба обирають цільнозерновий. Разом з овочами, фруктами та бобовими він є основою збалансованого раціону.

Цукор замінюють природними підсолоджувачами. Експерти радять придивитися на природні цукрозамінники – фруктозу, сорбіт або стевію. Фруктоза є у фруктах, овочах і меді. Сорбіт в ягодах і сухофруктах, а стевія продається в подрібненому вигляді.

Любителі майонезу можуть замість нього їсти йогурт. З ним можна експериментувати з приправами, рослинними оліями, оцтом, горіхами та сухофруктами. Створити найрізноманітніші соуси, заправки та маринади також буде легко.

Сухі сніданки замінюють вівсянкою. На сніданок до неї можна додавати горіхи, ягоди, фрукти. Так можна знайти корисне та смачне поєднання.

Часто люди, які худнуть, можуть триматися, щоб не з'їсти зайвого протягом дня. Але ввечері всі зусилля зводяться нанівець, і людина їсть все підряд. На це є кілька причин. Одна з них - те, що за день людина неправильно розподіляє калорії через звички, роботу чи стрес.



Зараз ви читаєте новину «Перші кроки правильного харчування: які продукти замінять цукор, майонез і масло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі