середа, 04 вересня 2019 01:35

Молодість надовго: як попередити появу зморшок

  В молодості в першу чергу необхідно боротися не зі зморшками, а з бактеріями, які провокують появу вугрів.
В молодості в першу чергу необхідно боротися не зі зморшками, а з бактеріями, які провокують появу вугрів.

Саме в молодості закладається основа того, як жінка буде виглядати в майбутньому - чи з'являться на її обличчі пігментні плями, судинна сітка, зморшки, тобто як скоро вона почне старіти.

Чим краще ви доглядаєте за собою в молодості, тим пізніше вам знадобляться антивікові засоби. Боротися зі зморшками потрібно коли їх ще зовсім немає. З чого варто почати бій за молодість, пише marieclaire.ru.

Захист від сонця

Сьогодні розрізняють природне старіння шкіри, викликане гормональними змінами в організмі, і фотостаріння, викликане ультрафіолетовими променями. Як правило, друге дає про себе знати набагато раніше, ніж перше. Тому уважно стежте, щоб шкіра була постійно захищена від сонячного випромінювання. Сьогодні сонцезахисні фільтри присутні практично в будь-яких засобах, починаючи від тонального крему, закінчуючи антивіковими сироватками.

Правильно підібраний догляд

Починати потрібно з елементарного – правильного і грамотно підібраного догляду за обличчям. Не використовуйте засоби, які не відповідають потребам вашої шкіри. Харчування, зволоження, відбілювання, захист від запалень – важливо виділити основну проблему і знайти потрібний засіб, яке буде чесно виконувати свої обіцянки. Визначити тип шкіри найкраще допоможе косметолог, якому також краще довірити підбір програми з догляду.

Послідовність

 

Дуже важливо дотримуватися правила нанесення засобів на шкіру і ні в якому разі не пропускати етап очищення. Протягом всього дня і ночі на шкіру обрушується армія бактерій, пил, бруд та інші вороги краси й здоров'я, від яких важливо вчасно позбавлятися і захищати поверхню шкіри від їх згубного впливу. Запам'ятайте, ідеальна послідовність щоденного догляду виглядає так: очищення, тонізування, сироватка з антивіковим комплексом, зволожуючий крем, крем для очей і бальзам для губ.

Вибірковість

Це стосується не тільки підбору засобів за типом шкіри, але і антивікових комплексів. У молодості дуже важливо не перестаратися з ними. Існують вікові обмеження на використання тих або інших засобів, які зазвичай вказуються в інструкції. Не варто нехтувати ними і сподіватися, що в 20 років крем для 50-річних врятує від прийдешніх вікових змін. Все буде навпаки. Антивікові комплекси, особливо призначені для зрілої шкіри, що містять активні компоненти, запускають у клітинах шкіри регенеруючі процеси. І якщо сорокарічним антивікові засоби підійдуть, то в 20 загрожують неприємностями, які доведеться вирішувати в кабінеті дерматолога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися темних кругів під очима - 5 способів

Глибокий догляд

Щомісячні чищення і глибокі пілінги – запорука ідеальної шкіри, бо в молодості в першу чергу необхідно боротися не зі зморшками, а з бактеріями, які провокують появу вугрів. Акне не просто робить шкіру непривабливою, але серйозно підриває її здоров'я. Чищення допоможе запобігти появі прищів і позбутися від шкідливих бактерій.

Крем для шкіри навколо очей

 

За статистикою, цим нехтує більшість молодих дівчат. Засіб, який замолоду здається непотрібним, насправді важливий і вірний помічник у боротьбі за молодість і красу. Шкіра навколо очей дуже тонка і вразлива, тому і догляд за нею повинен бути відповідним – акуратним і в той же час активними. У двадцять досить простого, але регулярного зволоження, завдяки якому про "гусячі лапки" ви дізнаєтеся ще дуже не скоро. А ось вже ближче до сорока краще звернутися до важкої артилерії – антивікових кремів і сироваток з вітамінами і антиоксидантами.

Антиоксиданти

Антиоксиданти – речовини, здатні гальмувати процес окислення, внаслідок якого утворюються вільні радикали, які пошкоджують клітини і запускають тим самим процес старіння. Щоб такого не відбувалося, необхідно постійно поповнювати запас антиоксидантів в організмі. Найбільш доступними і поширеними антиоксидантами є вітаміни Е, С, А, F, каротиноїди, біофлавоноїди, коензим Q 10, ліпоєва кислота і селен. Краще якщо вони будуть надходити в організм відразу і через шкіру, за допомогою косметичних засобів, і всередину разом з їжею.

Вода

Не забувайте пити воду. Починайте ранок зі склянки води, нею ж закінчуйте день, не забувайте пити на роботі і завжди носіть маленьку пляшечку з собою.

За допомогою вправ для ообличчя можна ефективно боротися з такими проблемами шкіри, як дрібні мімічні зморшки і нездоровий колір обличчя. Коли ви приходите в зал і прокачуєте певну частину тіла, з часом вона стає пружною за рахунок тренування м'язів. Так само і з шкірою обличчя: опрацьовуючи проблемні ділянки, ви можете значно поліпшити її стан.

Зараз ви читаєте новину «Молодість надовго: як попередити появу зморшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі