пʼятниця, 13 липня 2012 16:45

Модно прикрашати інтер'єр квітами, що довго зберігаються і не пахнуть
12

Фото: Фото: надані Ольгою Лебедєвою

Прикрашати квітами інтер'єр квартири чи місця, де буде відбуватись якесь свято - це не тільки гарно, але і модно. Про це Gazeta.ua розповіла столичний майстер Ольга Лебедєва. Штучні квіти майстрині виглядають настільки реалістично, що їх легко переплутати зі справжніми. Вона 2, 5 роки власноруч виготовляє інтер'єрні композиції з квітів, які дуже схожі на справжні. Має свою арт-студію.

"Ці квіти відрізняються від живих тільки тим, що вони не пахнуть і ніколи не в'януть, - розповіла Ольга Лебедєва. - Зараз дуже модно стало прикрашати такими квітами весілля. Це може бути і весільний букет, і келихи молодят".

Штучні квіти виготовляють з японської полімерної глини, або тайської глини - це холодний порцелян. На виготовлення однієї квітки професійні майстрині витрачають 8 - 10 хвилин.

"З тайської глини пелюстки квітки гнутися. З такої глини прикраси виходять не крихкі, на відміну від японської глини. Крім того, з японської не можна зробити пелюстки настільки тонкі, як з тайської глини", - зауважила Оля.

Упаковка білої глини коштує 110 гривень, кольорової - 85 гривень. З однієї упаковки можна зробити 12 - 15 виробів.

"Глину можна замовити в інтернет магазинах. Є біла, кольорова і прозора. Щоб отримати бажаний колір ми змішуємо глину. Виріб підфарбовуємо масляними фарбами, тонуємо - акриловою. Щоб затонувати виріб використовуємо спеціальну техніку, яка називається техніка сухого пензля", - розповіла Ольга Лебедєва.

За словами майстрині, навчитись виготовляти такі квіти власноруч легко. Техніці навчають на двогодинному семінарі в арт-студії Ольги Лебедєвої.

"На першому семінарі людина встигає зліпити дві квітки. Потім це можна повторити вдома. Початківці ліплять одну квітка, в середньому, 40 хвилин. Навчитися робити квіти легко. У мене діти до 10 років ліплять по дві квітки. Хоча, я вам скажу, що діти, іноді, настільки скрупульозно виліплюють кожну пелюстку. Перероблюють по кілька разів. Іноді, у них виходить навіть краще, ніж у дорослих", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Модно прикрашати інтер'єр квітами, що довго зберігаються і не пахнуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі