пʼятниця, 06 березня 2009 16:45

Букет із цукерок не псується до року

Автор: фото: Наталія Чубенко
  У столичному торговому центрі ”Городок” продавець Марія Тихолас знімає цінник із букета, зробленого зі штучних квітів і цукерок. Його купили на подарунок. Найдешевший ”солодкий” букет коштує 65 гривень
У столичному торговому центрі ”Городок” продавець Марія Тихолас знімає цінник із букета, зробленого зі штучних квітів і цукерок. Його купили на подарунок. Найдешевший ”солодкий” букет коштує 65 гривень

— Цукерковий букет — це подвійний подарунок: і цукерки, і квіти. А просто дарувати коробку з солодощами зараз не модно, — говорить киянка Альона, 29 років, стоячи біля стелажу "Букети з цукерок" у столичному торговому центрі "Городок". Жінка вибирає матері подарунок на Восьме березня. — Для Києва це не новинка. Проте у провінції, наприклад, у нашому Сіверськодонецьку, такого не роблять.

Каже, було б добре, якби до букетів з цукерками додавали живі квіти.

— Поки такі у Москві та деяких обласних центрах бачила, — додає Альона.

Киянки Ірина та Катерина вибирають цукеркові букети для колег. Дивляться, аби штучні квіти були гарні й цукерки смачні. Купують кілька  штук із червоними трояндами у плетених кошиках, у серединку квітів приклеєно солодощі. Платять більш ніж 600 грн.

— Мені чоловік такий букет дарував — здивував, — усміхається Ірина. — Цукерки швидко з"їла, а квіти потім викинула.

Виготовляють такі композиції у Харкові. Зберігати їх можна до року. На звороті приклеєно бирку з кінцевою датою споживання. Найдешевший букет коштує 65 грн. Окремо продаються троянди — середина у квітки з шоколадною цукеркою, листя — з зелених карамельок. Коштують 8–15 грн.

— Є у нас і листівки з цукерками, — показує товар продавчиня 20-річна Марія Тихолас. Коштують вони 20–30 грн.

Володимир здалеку придивляється до солодких букетів.

— Спробую сам доньці такого змайструвати. Куплю в переході штучну квітку, клей і скотч. У середину приклею "рафаелку", скотчем примотаю яблучні карамельки або "дюшески". Думаю, їй сподобається.

У інтернет-магазині букети з цукерок продають від 65 грн.

— У нас є не тільки букети, а й обклеєні цукерками іграшки, фігурки, — пояснює 29-річний Олександр Черпак із Дніпропетровська. — Якось нам замовляли машину в солодощах із метр завдовжки.

Зауважує, що в букеті використовують флористичний матеріал і вдома такий зробити важко.

— Цукерки до квіток кріпимо двостороннім скотчем, а до конструкцій — клеєм. Вони не шкодять солодощам.

Зараз ви читаєте новину «Букет із цукерок не псується до року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі