вівторок, 08 червня 2021 15:31

Лайфхаки, щоб не мити голову щодня

Лайфхаки, щоб не мити голову щодня
У ситуації, коли волосся жирне, а часу його мити немає, допоможе звичайна дитяча присипка. Фото: pixabay

Мити голову щодня шкідливо для волосся та шкіри.

Саме на ній є свій мікроклімат з оптимальною температурою, гідро-ліпідним балансом і pH, розповіла трихологиня Лариса Пономаренко в Instagram.

За її словами, якщо цей баланс змінити, то можуть виникнути такі неприємності, як-от лущення, лупа, свербіж, подразнений стан шкіри голови, зайва жирність. Від щоденного миття порушується гідро-ліпідний баланс шкіри голови. Вона втрачає вологу, а сальні залози починають виробляти більше секрету. Унаслідок волосся стає жирним і без об'єму ввечері, хоча його й мили зранку. Використання безсульфатних шампунів, олій, стайлінгів, піни й лаків для волосся псує його стан також.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легко й безплатно: як доглядати за шкірою, щоб вона сяяла

Щоб боротися з цією проблемою, спершу варто очистити шкіру голови від шкірного жиру й залишків різних засобів із догляду. Вдалим варіантом є пілінг для шкіри голови. Якщо його використовувати регулярно, то волосся можна не мити щодня.

Багато важить питний режим. Зволоження шкіри голови має бути не тільки зовні, але і зсередини.

Можна з такою проблемою звернутися до трихолога.

У ситуації, коли волосся жирне, а часу на миття бракує, допоможе звичайна дитяча присипка. Нею треба припудрити шкіру голови. Засіб абсорбує шкірний жир, тому волосся стане чистішим і об'ємнішим біля коренів. Ефект триматиметься кілька годин. Тоді можна вимити шампунем.

Також популярний засіб - сухий шампунь. Але він надто сушить волосся й пошкоджує його структуру.

Рано чи пізно в усіх з'являється сивина на волоссі й кожен хоче цей процес відтермінувати. Сивина - це індивідуально. У причинах її появи варто брати до уваги як спадковість, так і особливості організму. Але якщо помітити сиву волосину, то не треба її висмикувати, сподіваючись, що більше не виросте. Краще звернутися до фахівця. Завдяки йому можна виявити причину, якщо це рання сивина, і зупинити проблему.

Зараз ви читаєте новину «Лайфхаки, щоб не мити голову щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі