пʼятниця, 18 червня 2021 18:00

Кому не можна засмагати

Кому не можна засмагати
На відкритому сонці не можна бути вагітним, особливо на пізніх термінах, і дітям до п'яти років. Фото: pixabay

Перед поїздкою на море треба піти до лікаря на огляд і поцікавитися, чи можна засмагати.

Є люди, яким засмага категорично заборонена, пише romper.

Експерти стверджують, що процес засмагання є шкідливим. На сонці треба бути обережними людям зі світлими очима, блондинам і рудоволосим. Їхня шкіра майже не виробляє меланіну, що може стати причиною онкологічних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися з набряклими ногами в спеку

Родимки – ще один сигнал обережності із засмагою. Їх треба показати лікарю перед відпочинком, щоб визначити, наскільки небезпечними вони можуть бути.

На відкритому сонці не можна перебувати вагітним, особливо на пізніх термінах, і дітям до п'яти років.

Людям, у яких слабкий кровообіг, гіпертонія, діабет, неврастенія, у разі варикозного розширення вен також не варто засмагати. Це небезпечно й для тих, у кого нестача вітаміну В і шкірні хвороби.

Якщо жодних застережень до засмаги немає, то це краще робити до 10:00 або після 17:00. В інший час краще уникати прямих сонячних променів, перебувати в затінку або в одязі й використовувати сонцезахисні засоби.

Черешня омолоджує шкіру, тому що виводить шкідливі речовини з організму. Вона багата на мікроелементи, які виробляють меланін, що сприяє поліпшенню засмаги.

Зараз ви читаєте новину «Кому не можна засмагати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі