середа, 05 травня 2021 16:00

Фрукти, які не рекомендують їсти зранку

Фрукти, які не рекомендують їсти зранку
Виноград натщесерце викликає здуття через процеси бродіння, які йому притаманні. Фото: pixabay

Фрукти - це джерело вітамінів та інших корисних для організму елементів.

Але є деякі, котрі не варто їсти зранку, бо нашкодять організму, пишуть "Коментарі".

Одним із різновидів таких фруктів є банани. Фахівці радять відмовитися від вживання їх зранку, тому що вони містять багато магнію й калію. Якщо їх вживати на голодний шлунок, то вони швидко засвоюються і призводять до великого навантаження на серцево-судинну систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон ягід попереду: які та скільки їх має бути в раціоні

Груші містять дубильні речовини, які швидко всмоктуються в кров, через що утворюються тромби в судинах. Також груба клітковина, що є в груші, подразнює слизову оболонку шлунка.

Виноград натщесерце спричиняє здуття через процеси бродіння, які йому притаманні. Шкірка винограду довго перетравлюється. Краще з'їсти його після сніданку.

Абрикоси й персики не треба зранку їсти людям із гастритом і виразкою шлунка, тому що вони можуть подразнювати слизову шлунку. А це загрожує дискомфортом і болем.

Селекціонери створили банан Блакитна Ява. Цей екзотичний фрукт має срібну шкірку та смак заварного крему. Плоди вирощують в Австралії, на Гаваях і в Азії. Ті виростають завдовжки 17-23 см. Їх часто називають "банани-морозиво", тому що м'якоть такої ж консистенції, як ванільне морозиво.

Зараз ви читаєте новину «Фрукти, які не рекомендують їсти зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі