вівторок, 18 вересня 2012 13:01

Дорогі телефони купують люди з низькою самооцінкою

Дорогі телефони купують люди з низькою самооцінкою
Найдорожчий телефон у світі - діамантовий iPhone вартістю 2,5 млн. доларів США. ФОТО: applelog.ru.

"Якось ми знайшли в кафе мобілку. Звичайний чорний "Сіменс"  із заставкою природи і контактами "Брат Валера", "Сусід Олег", "Бос". Гуртом вирішили, що це - неодружений хлопець років 30-ти. Виявилося - жіночка за 50, - пише в редакцію киянка Катерина, 27 років. - Чи можна по телефону хоч щось сказати про його власника?"

"В наш час для більшості людей мобільний телефон став непросто пристроєм для зв'язку, часто це один з варіантів самовираження, елементів стилю, - відповідає київський психотерапевт Валерія Цихоня, 25 років. - Люди, що хочуть підкреслити свій статус у суспільстві, обирають, як правило, коштовні моделі. Часто такі статусні речі можуть не відповідати потребам людини, таким жестом їх власник хоче привернути до себе увагу, створити ілюзію успішності, це може бути пов'язано з низькою самооцінкою.

Ті хто обирають ультрамодні та розрекламовані моделі телефонів, часто просто хочуть підкреслити свій стиль, це як бажання купити дорогий одяг, що модний цього сезону, або поїхати на популярний курорт. Часто технічний потенціал таких моделей не використовується повністю, але якщо їх власник дійсно дуже просунутий користувач, то, як правило, всі функції в таких моделях модні, пов'язані з комунікацією. Такі люди є товариськими, мають багато друзів та знайомих.

Існує чіткий поділ телефонів на жіночі та чоловічі. Часто жінки, що обирають червоні або рожеві мобільні, хочуть підкреслити свою жіночність. Білим телефонам надають перевагу особи, що хочуть вирізнятися. Звичайні моделі без усіляких "наворотів" обирають люди, не схильні зациклюватися на речах, для них є важливим лише те, щоб телефон виконував своє пряме призначення – дзвонив.

Наповнення мобільного пристрою також може багато розповісти про свого власника. Часто жінки люблять на заставку ставити власне фото – це може бути ознакою самозакоханості. Фото близьких на заставку обирають ті,  хто цінує сімейні зв'язки, фото друзів – комунікабельні особи. Фони природи, звичайні прості заставки стоять у тих людей, які використовують телефон більше для роботи, ніж для розваг.

Зараз ви читаєте новину «Дорогі телефони купують люди з низькою самооцінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі