субота, 19 листопада 2011 09:15

Домашні пологи небезпечні через кровотечі й травми

Домашні  пологи небезпечні через кровотечі й травми

Половина жінок, які народжують вдома, не стоять на обліку в жіночих консультаціях. Тому лікарі, коли до них потрапляють породілі, не знають, які можуть бути наслідки.

- Акушер-гінеколог, який приймає пологи, завжди відповідає за два життя. Є така фраза в медиків: усі знають, як починаються пологи, але мало хто знає, як вони закінчуються. Тобто невідомо, з якими проблемами лікар може зіштовхнутись після того, - каже Дмитро Говсєєв, заступник головного лікаря столичного пологового будинку № 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цивільний чоловік Лободи перерізав пуповину при пологах

Домашні пологи можуть пройти без ускладнень. Але більшість жінок, які потрапляють після таких пологів до стаціонару, мають тяжкі кровотечі, запалення та травми.

- Жінка сама чи той, хто є з нею поруч, самостійно не можуть зрозуміти, що необхідне термінове хірургічне втручання, - каже Говсєєв. - Іноді допомогу надаємо в приймальному відділенні, бо не має часу навіть завести людину в операційну.

Лікар наголошує: має бути поруч фахівець, необхідні ліки при можливих ризиках для матері.

Зараз ви читаєте новину «Домашні пологи небезпечні через кровотечі й травми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі