четвер, 04 серпня 2022 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили штурм окупантів на Донбасі

ЗСУ відбили штурм окупантів на Донбасі
Росіяни безуспішно штурмували на Донбасі. Фото: eastnews.ua

На Слов'янському напрямку окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне. Отримали відсіч та відійшли.

Були обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

"На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам'янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників. Завдав авіаційного удару неподалік Спірного", – йдеться у повідомленні.

Росіяни наступали у напрямку Яремівка – Долина. Успіху не мали, відійшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни провалюють штурм на сході, кидають у хід танки й авіацію

На Бахмутському напрямку з артилерії обстрілювали околиці населених пунктів Яковлівка, Травневе, Кодема, Покровське, Роздолівка, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут та Соледар. З авіації били поблизу Яковлівки, Соледара та Кодеми.

На напрямках Стряпівка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яковлівка, Семигірʼя – Вершина окупанти намагалися покращити тактичне положення. Усюди успіху не мали та відійшли.

Ворог веде наступальні дії в напрямку Новолуганське – Кодема, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку обстріляли райони Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки.

Ворог вів штурмові дії в напрямках Лозове – Піски та Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов.

На Донецькому напрямку українські морські піхотинці влаштували засідку росіянам. Знищили БМП, танк. Ліквідували загарбників, декого взяли в полон.

Також ЗСУ тримають оборону на Луганщині.

За 161 день ЗСУ знищили 41 350 російських окупантів, 4022 їхні броньовані машини, 1774 танки і 223 літаки.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили штурм окупантів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі