середа, 09 жовтня 2013 12:50

ЗАЗ звільнили від сплати екологічного податку

ЗАЗ звільнили від сплати екологічного податку

Запорізький автомобілебудівний завод звільняється від сплати екологічного податку, повідомляє Автоцентр .

Першим до реєстру підприємств, які створили пункти прийому і розбирання для утилізації старих авто, внесли Запорізький автомобілебудівний завод. Таким чином, відповідно до Законів України "Про утилізацію транспортних засобів" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм", ЗАЗ тепер має право на звільнення від екологічного податку, який нещодавно вступив в силу.

Інші українські автозаводи також подали документи на звільнення від даного податку. Так, ТОВ "ВО "Кременчуцький автоскладальний завод "( КрАСЗ ), корпорація "Богдан" і завод "Еталон" отримали "добро" у Мінекології та передали документи в Мінпромполітики. Саме це міністерство остаточно вирішує, чи відповідають потужності підприємств зазначеним Законам, що веде до отримання права їх продукції бути звільненим від сплати утилізаційного податку. Компанія "Єврокар" лише нещодавно подала документи в Мінекології і очікує рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали рідше купувати уживані автомобілі

Заступник голови Правління Корпорації УкрАВТО з виробництва Олег Папашев повідомив, що ЗАЗом вже створений 101 пункт з прийому старих авто і 25 пунктів з їх розбиранні. У компанії "Єврокар" розповіли, що їх підприємством створено 79 пунктів з приймання старих авто і 26 - з їх розбиранні. На КрАСЗ цифри схожі - відкрито 89 пунктів з приймання і 25 з розбирання старих автомобілів.

У той же час Мінекології України вже передало до Кабінету Міністрів проекти законів про скасування коефіцієнтів утилізаційного збору та про порядок розподілу коштів, отриманих від податків (пропонується всю суму включити до фонду охорони навколишнього середовища). Сьогодні розмір утилізаційного податку на нові легкові автомобілі складе від 4730 до 30250 грн. При цьому не виключено, що розмір самої базової ставки (зараз вона становить 5500 грн. Для легковиків і вдвічі більше для комерційного транспорту) може бути збільшений.

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ звільнили від сплати екологічного податку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі