вівторок, 01 жовтня 2013 19:25

Свободівці зареєстрували законопроект про скасування утилізаційного збору

Свободівці зареєстрували законопроект про скасування утилізаційного збору

Нардепи з партії "Свобода" Ігор Мірошниченко, Олександр Мирний та Олег Осуховський зареєстрували законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу про скасування сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів". Метою законопроекту є скасування сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів для створення рівних умов для імпортних і вітчизняних виробників.

За словами співавтора законопроекту Мірошниченко , "для імпортерів датою настання податкових зобов'язань є дата перетину кордону. А от для ТЗ, вироблених в Україні, - дата реалізації ТЗ на внутрішньому ринку України, причому особою, яка здійснила (виготовила  такі транспортні засоби. Це явище має ознаки дискримінації та викривлення конкуренції, що грубо суперечить принципам СОТ. Оскільки Україна зобов'язалася ставити в однакові умови, як імпортерів, так і місцевих виробників, то введення Україною екологічного податку на імпортні транспортні засоби унеможливлює підписання Угоди про асоціацію з ЄС", - додав депутат, якого цитує прес -служба "Свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніжні" Volvo та Ford – Топ-7 найбезпечніших автомобілів року

"Скасування введеного екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів прибирає бар'єри для євроінтеграційного курсу України і сприяє виконанню зобов'язання України перед СОТ. Крім того, скасування утилізаційного збору поставить у рівні умови як автоімпортерів, так і автовиробників, які здійснюють великовузлове складання автомобілів. Абсурд цього "утилізаційного" збору ще й у тому, що держава створюватиме утилізаційні центри за кошти громадян. Саме тому ми виступаємо за скасування "утилізаційного " збору , тому що необхідно підтримувати українських споживачів, а не олігархів", - підкреслив Мірошниченко.

Нардеп Мирний нагадав, що з 1 вересня набув чинності закон про екологічний податок. За його словами, жодна особа не зможе отримати номерні знаки на автомобіль, навіть сплативши "утилізаційний" збір.

"Така ситуація склалася через те, що Кабмін більш ніж за два місяці так і не зміг розробити форму довідки про підтвердження сплати цього збору. Це абсолютно абсурдний закон, який створює перешкоди громадянам України в пересуванні власними транспортними засобами , що є грубим порушенням конституційного права на вільне пересування і права власності", - підкреслив свободівець .

Зараз ви читаєте новину «Свободівці зареєстрували законопроект про скасування утилізаційного збору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі