субота, 09 травня 2020 18:00

Запорізький завод випустив три популярні моделі Opel

Цього дня у 2003 році із конвеєра на Запорізькому автозаводі зійшли перші екземпляри нових моделей Opel — Corsa, Astra і Vectra.

Opel Vectra — середньорозмірні чотирьох-п'ятидверні п'ятимістні легкові седани, ліфтбеки і універсали німецької компанії Opel. Перші моделі почали створювати ще у 1988 році, проте в Україні їх виробництво розпочалося лише у 2003-у, і це вже було третє покоління авто. Закінчили їх випускати у 2008 році.

Третє покоління Opel Vectra С не має взагалі нічого спільного зі своїми старшими братами, як за дизайном, так і з технологічної частини. Новинка увібрала в себе всі можливі нові технології і системи. Модель отримала систему контролю гальмівних зусиль (CBC), систему стабілізації нового — третього покоління (ESP), інтерактивну систему управління (IDS), а також нову 5-ступінчасту автоматичну коробку передач з можливістю швидкого перемикання — Active Select. Opel Vectra C отримала бензинові двигуни п'яти модифікацій. Найменший — об'ємом 1,8 літра мав потужність 122 к.с., наступний за об'ємом — 2,2 літра мав дві модифікації, одна з турбонагнітачем (190 к.с.), а друга, без нього — потужністю 147 сил. Два потужних двигуни мали об'єм 2,6 літра і 3,2 літра. Останній мав потужність 211 сил і був замінений на новіший двигун після рестайлінгу. Новий двигун мав об'єм 2,8 літра і потужність 250 к.с. Є також три дизельні двигуни об'ємом 2,0 л, 2,2 л і 3,0 літри.

Інтер'єр автомобіля — простий і дуже практичний, без особливих дизайнерських надмірностей. Всередині автомобіль просторий і місткий, що робить його ідеальним варіантом для сімейного використання.

Автор: Rudolf Stricker
  Opel Vectra С GTS ліфтбек
Opel Vectra С GTS ліфтбек
Opel Corsa виготовляють з 1982 року. Це компактні хетчбеки малого класу. В Україні почали одразу із третього покоління С. Авто отримали капот, розділений гранню на дві половинки. Позаду — вертикальні ліхтарі, що зайняли місця на стійках кузова. Оновлений передок з масивнішими ґратами радіатора і різко окресленими мигдалеподібними фарами надає Corsa третього покоління більш агресивний і динамічний вигляд.

Виробник запропонував на вибір двигуни різних обсягів і потужностей: від скромного трициліндрового бензинового двигуна об'ємом 1 літр потужністю 58 л.с. до двигуна об'ємом 1,8 літра і потужністю 125 к.с.

Автор: Alexander Migl
  Opel Corsa F
Opel Corsa F

Opel Astra — компактні автомобілі, що прийшли на зміну компактним автомобілям Opel Kadett. Opel Astra другого покоління пропонувалася з трьома типами кузовів: два хетчбека і універсал. Седан з'явився тільки через рік. Кузов нової моделі відрізнявся відмінною аеродинамікою, а також значно зросла його міцність. Безпека забезпечують ремені безпеки, чотири подушки безпеки (дві фронтальні і дві бічні - (опція), заховані в спинках передніх сидінь). На замовлення було можливо отримати 6 подушок безпеки (додаткові шторки Air bag в даху).

Автор: Alexander Migl
  Opel Astra
Opel Astra

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На небі помітили гідроплан, сконструйований українцем

За перший квартал 2020 року українське автовиробництво зменшилося на 24% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року,

Зараз ви читаєте новину «Запорізький завод випустив три популярні моделі Opel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі