середа, 05 грудня 2018 17:23

З чого створили найдешевше пальне для електромобілів

Ізраїльсько-австралійська компанія Electriq Global запропонувала нову технологію створення дешевого пального для електрокарів.

Технологія поєднує переваги електрокарів, бензинових авто та машин на водневих паливних елементах, передає Еcotechnica.

Electriq Global створила нове паливо: дешеве, екологічно чисте і придатне для переробки та повторного використання. В інноваційному продукті водень стабілізовано в рідину, 60% якої становить вода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проїхати на електромобілі більше

Повністю підготовлене до застосування паливо містить близько 3% водню і 97% допоміжної суміші. Воно може просто і безпечно транспортуватися в цистернах, які зазвичай використовують для нафтопродуктів. Заправитися ним можна на звичайних заправках, однак в окремий бак, спеціальний модуль з каталізатором для вивільнення водню з заправної суміші. Газ буде надходити в паливні елементи і конвертуватися в електричну енергію, яка і приводитиме в рух електромобіль.

  Створили інноваційне пальне для електрокарів. Фото: Іinhabitat
Створили інноваційне пальне для електрокарів. Фото: Іinhabitat

Японська компанія Nissan представила прототип гоночного тре-автомобіля Nissan Leaf Nismo RC. Команда інженерів працювала зі звичайним електромобілем, перетворивши його на абсолютно новий автомобіль.

Зараз ви читаєте новину «З чого створили найдешевше пальне для електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі