вівторок, 19 квітня 2011 16:03

Volvo показав китайцям створений за 17 тижнів "Всесвіт"
5

Концепт Volvo Universe, анонсований напередодні, представлений на автосалоні в Шанхаї. Як і очікувалося, прототип демонструє, якими могли б стати в найближчому майбутньому великі седани Volvo - за умови, що їх розвиток будуть контролювати китайські власники.

Стефан Якобі, керівник Volvo, заявив, що таким чином компанія демонструє, чого очікувати майбутнім покупцям флагманських седанів скандинавської марки. Про розробку нового флагмана поки не йдеться. Якийсь час тому Якобі зазначав, що для цього ще не настав час і обіцяв повернутися до обговорення цього питання по досягненні маркою більш серйозних рівнів продажу. Однак концепт Universe наочно демонструє, що в боротьбі за гіпотетичний Volvo S90 верх поки здобувають китайські власники компанії.

Дизайнери марки витратили на створення Concept Universe всього 17 тижнів, починаючи з ескізів і закінчуючи повнорозмірним макетом, який був виконаний за допомогою технологій комп'ютерного моделювання. Дизайнери заявляють, що створюючи Universe, дуже багато запозичили у класичних моделей марки - заради цього вони провели якийсь час в музеї Volvo, намагаючись поглянути на класику з іншого погляду. Інтер'єр седана, який позиціонується як "чотирьохдверне купе", теж виконаний у класичному дусі, хоча й насичений сучасними рішеннями - наприклад, замість традиційних приладів застосований великий сенсорний екран.

Autocar з посиланням на інсайдерів у Volvo повідомляє, що концепт не заснований ні на якій конкретній платформі, оскільки новий великий "візок" і модернізована моторна гамма ще перебувають у розробці.

Зараз ви читаєте новину «Volvo показав китайцям створений за 17 тижнів "Всесвіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі