вівторок, 14 квітня 2009 16:30

Визначили "Всесвітній автомобіль - 2009 " (ФОТО)

Переможцем міжнародного конкурсу "Всесвітній автомобіль року - 2009" став хетчбек Volkswagen Golf VI.


У підсумковому голосуванні 59 журналістів з 25 європейських країн ця машина зуміла обійти Ford Fiesta і Toyota IQ, з якими "Гольф" боровся у фіналі, а також ще 48 претендентів, які відсіялися на проміжних етапах.

Премія за кращий спортивний автомобіль року дісталася суперкару Nissan GT-R, який в цій категорії обійшов Chevrolet Corvette Zr1 і Porsche 911 Carrera.

Переможцем в номінації "Кращий автомобільний дизайн 2009 року" стала мікролітражка Fiat 500, яка виграла у Jaguar XF, Toyota IQ і Citroen C5.

У категорії "зелений" автомобіль року став перший в світі серійний водневий автомобіль Honda - FCX Clarity. На це звання також претендували Mitsubishi iMieV і Toyota IQ.

У 2008-му "Всесвітнім автомобілем року" був визнаний хетчбек Mazda2, а суперкар Audi R8 завоював перше місце відразу в двох номінація - за дизайн і як кращий спортивний автомобіль. Кращою "зеленою" машиною минулого року була визнана BMW 118d серії Efficient Dynamics.

Webefir, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Визначили "Всесвітній автомобіль - 2009 " (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі