понеділок, 04 червня 2018 16:15

Унікальний ЗІС і "Запорожець" на єврономерах — що покажуть на фестивалі стилю "Ретрофест"

У п'ятницю, 8 червня, у Кам'янці-Подільському розпочнеться ІІІ Міжнародний фестиваль стилю "Ретрофест". Триватиме до 11 червня.

На фестивалі презентують півсотні старих автомобілів. Зокрема, на Вірменській площі відвідувачі зможуть побачити Hanomag Sturm 1935 року випуску, Packard 120 1938-го, Horch 951 1937-го, ЗІС-110 1946 року тощо.

Автор: Олена Капнік
  Виставка автомобілів на Вірменській площі.
Виставка автомобілів на Вірменській площі.

Зі Львова на фестиваль приїде унікальний ЗАЗ-968М 1991 року. Його називають "Микола Запорожець". Автомобіль завезли на розмитнення і реєстрацію у Польщу. Заплатили за це $250 митних платежів. Щоб повернути "Запорожець" на українські номери, потрібно $3,2 тис.

Торік у травні автомобіль влаштував пробіг з україно-польського кордону до Києва. Його припаркували під стінами Парламенту, щоб показати безглуздість українського автомобільного законодавства щодо авто на єврономерах, кажуть його власника.

Старі автомобілі візьмуть участь у ралі "Від фортеці до фортеці". У Кам'янці відбудеться третій із шести етапів Кубка України з ралі на старих авто. Торік маршрут пролягав від мурів Старої фортеці до національного парку Подільські Товтри. Про цьогорічний маршрут учасники дізнаються перед самим заїздом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоу ретро-техніки, парад капелюшків і запальні танці - що гості побачать на "Ретрофесті"

Автор: Олена Капнік
  Автомобілі на березі Дністра. Ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці" 2017-го.
Автомобілі на березі Дністра. Ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці" 2017-го.

У програмі свята - парад капелюхів і капелюшків Fashion Retro. Його проведе дизайнерка "Ретрофесту" Світлана Савельєва. Капелюх — головна тематика нинішнього "Ретрофесту". Перед заходом дизайнер провела майстер-клас зі створення вуалетки і розповіла, які капелюхи модні у цьому сезоні.

Під час фестивалю відбудуться різні лекції. Розкажуть про місцеві музеї, розвиток модернізму, фотографію в Україні та старі жіночі прикраси.

Автор: Олена Капнік
  Перегони на педальних автомобілях.
Перегони на педальних автомобілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин відвідати "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському

Організатори обіцяють відвідувачам заходу багато живої музику і танцювальні майстер-класи з бугі-вугі, твісту, вальсу і чарльстону. У святковій програмі також виступ музичного гурту TOLOKA.

Другий міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" у Кам'янці-Подільському тривав 3 дні — з 9 до 11 червня 2017-го. У рамках заходу відбулося ралі на класичних автомобілях "Від фортеці до фортеці". Участь у заході взяли 25 екіпажів

Зараз ви читаєте новину «Унікальний ЗІС і "Запорожець" на єврономерах — що покажуть на фестивалі стилю "Ретрофест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі