субота, 23 квітня 2022 17:39

Україна скоротила кількість пунктів розмитнення авто з ЄС

Україна скоротила кількість пунктів розмитнення авто з ЄС
Україна обмежила пункти пропуску, де можна буде оформити автівку, ввезену для особистих потреб. Фото: mmr.net.ua

Розмитнити авто для власних потреб із країн Євросоюзу за нульового мита можна буде лише на шести пунктах пропуску.

Адже через черги на кордоні не можуть проїхати гуманітарні вантажі. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм в Telegram.

Найєм додав, що волонтери із гуманітарними вантажами - спорядженням для бійців, продуктами харчування та медикаментами, цілодобово стоять у чергах через різке зростання імпорту легкових автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зелену картку" можна оформити онлайн, навіть якщо ви за кордоном

Законодавство ЄС не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів, тому Україна обмежила кількість пунктів пропуску, де можна оформити автівку, ввезену для особистих потреб.

На польському кордоні - "Угринів", "Грушів", "Смільниця", "Устилуг";
На словацькому кордоні - "М. Березний";
На угорському кордоні - "Дзвінкове", "Косіно".

Обмеження почнуть діяти з 00:00 25 квітня.

Заступник міністра сказав, що деякі українці зловживають створеними для Збройних сил та волонтерів пільгами. Наприклад, за вісім днів після скасування митних платежів ввезено 14,3 тис. легкових авто. З них нібито "на потреби ЗСУ" ввезли десятки люксових авто - BMW X5, Mercedes-Benz S-Class, Audi Q7 2022 року "і навіть Cadillac Escalade за 3,1 млн грн".

Йдеться не лише про автомобілі - під видом гуманітарної допомоги ввезли різних тканин на 360 млн грн та мобільних телефонів на майже 200 млн грн.

"Найближчим часом ми з колегами з Міністерства фінансів та Митної служби запропонуємо Кабінету міністрів відповідні зміни до нормативної бази, щоб виправити цю ситуацію без шкоди для справжніх волонтерів", - зазначив заступник міністра.

Із 22 березня водіям, які мають права на водіння легкового автомобіля, дозволили керувати вантажівками масою до 7,5 т у період воєнного стану.

Зараз ви читаєте новину «Україна скоротила кількість пунктів розмитнення авто з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі