понеділок, 27 лютого 2012 14:53

У злісних неплатників за "комуналку" забиратимуть авто

У злісних неплатників за "комуналку" забиратимуть авто

У злісних неплатників за комунальні послуги будуть забирати авто та накладати арешт на квартири.

Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника управління житлово-комунального господарства Ігор Гурський, передає прес-служба Луганської міськради.

"Відповідно до законодавства можливо накласти арешт на автомобіль. Співробітники Державтоінспекції мають право зупинити транспортний засіб і якщо у власника авто є заборгованість за комунальні послуги, то на цей автомобіль буде накладено арешт до повного погашення боргу. Транспортний засіб в цей час перебуватиме на штрафмайданчику", - сказав він.

За його словами, арешт будуть накладати і на квартири боржників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездітних українців хочуть обкласти податком у 17%

Гурський підкреслив, що така практика в Луганську вже є.

"Основна проблема полягає в тому, що не платять в основному забезпечені люди. Ми провели аналіз, під час якого з'ясувалося, що понад 98% пенсіонерів платять за комунальні послуги в повному обсязі. Ті ж, хто має гідний дохід і цілком в змозі сплатити рахунки, просто не хочуть цього робити. У той же час, коли справа доходить до суду або арешту майна, ці громадяни погашають тисячні борги протягом дня. Це говорить про те, що кошти є, тільки немає бажання виконувати свої зобов'язання перед енергопостачальними компаніями", - підсумував Гурський.

Зараз ви читаєте новину «У злісних неплатників за "комуналку" забиратимуть авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі