понеділок, 04 липня 2016 09:55

У США розслідують загибель людини через автопілот Tesla

Національний інститут безпеки дорожнього руху проводить розслідування аварії за участі Tesla Model S, якою керував автопілот.

Автомобіль зіткнувся із вантажівкою, що рухалась у попутному напрямку. Це сталося 7 травня у місті Берлінгтон, штат Флорида. Про інцидент повідомили минулого тижня, повідомляє electrek.

Після зіткнення машина продовжила рух, доки не з'їхала з дороги та не врізалась у паркан. Внаслідок зіткнення загинув 45-річний чоловік.

Автор: electrek.co
 

Людей лякає факт, що радари та датчики автопілота не змогли розпізнати причіп вантажівки як перешкоду. Тоді машина мала б екстрено загальмувати чи здійснити поворот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прототип Tesla Model 3 помітили на дорогах Каліфорнії

Глава компанії Tesla Ілон Маск у Twitter пояснив, що радар не побачив причіпа через його висоту. Система сприйняла його як дорожній знак.

Автовиробник повідомляє, що це перший трагічний випадок із автомобілями Tesla, керуваними автономно або напівавтономно. Загалом, машини проїхали понад 209 млн км у режимі автопілота.

Нагадаємо, автовиробник електромобілів Tesla пропонує покупцям автопілот як додаткову опцію.

Зараз ви читаєте новину «У США розслідують загибель людини через автопілот Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі