пʼятниця, 21 березня 2008 13:08

У Нью-Йорку обирають найкраще екологічно чисте авто (ФОТО)

У Нью-Йорку відкрилося міжнародне автошоу. В рамках цієї події проходить розіграш призу в $10 млн за створення екологічно чистого автомобіля.

Більш ніж 60 команд змагаються за перемогу. Керівник призовим фондом Пітер Діамандіз говорить, що тут мова йде про реальні автомобілі, що можуть бути запущені в продаж.

"Мета цього змагання - створити комерційний життєздатний автомобіль, якому вистачить одного галона палива як мінімум на сто миль, - додав Діамандіз."

Нью-йоркське міжнародне автошоу продемонструвало прагнення автовиробників до створення машин, що не забруднюють навколишнє середовище.

Якщо не всі, то багато гігантів світової автомобільної індустрії представили на осуд публіки і фахівців машини майбутнього - так звані "концепт- кари", більшість з яких оснащені або повністю електричними, або "гібридними" двигунами.

Екологічно чисті моделі представили цього року "Хонда", "Міцубісі", "Крайслер", "Кадилак", "Сааб", "Ленд Ровер" і цілий ряд інших. Крім того, на цей раз на виставці присутня достатня кількість машин з "гібридними" двигунами, якими виробники вже оснастили свої деякі серійні моделі.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку обирають найкраще екологічно чисте авто (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі