вівторок, 03 листопада 2015 17:29

У Києві з'явилась державна станція заправки електромобілів

У Києві з'явилась державна станція заправки електромобілів

У Києві вперше державна установа відкрила безкоштовну станцію для заправки електромобілів. Про це повідомляє Державне управління справами.

ДП "Генеральна дирекція по обслуговуванню іноземних представництв" , першим серед державних установ Києва встановило заправку для електромобілів. Керівництво ГДІП вважає, що майбутнє саме за таким екологічно чистим транспортом.

"Відкриття електрозаправок в Україні вже стає масовим. Електромобілі набирають популярності, українці масово їх купують. Зараз в Україні є близько 1000 автомобілів. Все йде до того що з часом всі автомобілі будуть електричними. Йде повна зміна парадигми пересування. З часом всі автомобілі стануть електричними", - каже Gazeta.ua Назар Шимоне-Давида, засновник "Українського клубу Tesla

Експерт зазначає, по кількості безкоштовних електрозаправок Україна вже випереджує Росію, Білорусь. В деяких моментах ми випереджуємо Польщу та Чехію. Українська мережа є набагато зручнішою у користуванні і зарядки безкоштовні для користувачів.

"Нині в Україні є 52 безкоштовні зарядки. Подорожуючи, тієї ж Польщею їх важче знайти. У Польщі на мапі відмічено багато станцій, але не всі працюють і не всі є безкоштовними", - каже Шимоне-Давида.

Заправлятися на станціях можуть електромобілі всіх марок, але час заправки залежить від марки електромобіля.

"Існують швидкі, надшвидкі зарядки та звичайна розеткова зарядка". В Україні встановлені швидкі зарядки, потужністю 22 КвТ. Надшвидкі мають потужність від 50 КвТ, але вони у 20 разів дорожчі. Таких в Україні поки немає. Наприклад, популярний електрокар Tesla заряджається 120-130 км за годину." - відзначає експерт.

Нагадаємо, киянин розробив спеціальний он-лайн калькулятор, на якому можна вирахувати чи вигідно купувати електромобіль.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явилась державна станція заправки електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі