вівторок, 07 жовтня 2008 14:45

Toshiba готує новий вид паливних елементів

Японський виробник електроніки Toshiba найближчим часом почне виробництво перших в світі комерційних паливних елементів на базі метанолу. Паливні елементи виступатимуть як нові джерела живлення для різних електронних пристроїв і побутової техніки.

У компанії повідомляють, що виробництво буде запущено до кінця поточного фінансового року, який по бухгалтерії компанії закінчується 31 березня 2009 календарного року. На виставці Ceatec, що завершилася в Токіо, компанія вже представила модель телефону, що працює за рахунок метанових паливних елементів.

Принцип даного джерела живлення заснований на виробленні електричної енергії в процесі реакції води, метану і кисню. Як подібні ефекти роботи таких елементів утворюються водяна пара і невелика кількість вуглекислого газу. При тому, що паливні елементи викидають Co2, експерти все одно називають їх більш екологічними джерелами живлення порівняно з традиційними батареями.

У Toshiba говорять, що створюють нову розробку в співпраці з компаніями Sharp, NEC, Hitachi, Sanyo, Fujitsu і Canon, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «Toshiba готує новий вид паливних елементів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі