пʼятниця, 23 серпня 2024 18:51

Tesla більше не очолює європейський ринок електромобілів: хто обійшов компанію Маска

Tesla більше не очолює європейський ринок електромобілів: хто обійшов компанію Маска
Tesla більше не очолює європейський ринок електромобілів. Фото: Getty Images

Минулого місяця BMW випередила Tesla за обсягами продажів і вперше очолила європейський ринок електромобілів.

Наразі спостерігається стрімке зростання продажів німецького автовиробника на тлі труднощів інших виробників. Про це інформує Bloomberg.

Так, у липні продажі повністю електричних BMW в ЄС підскочили більш ніж на третину до 14 869 одиниць. Водночас показник Tesla знизився на 16% до 14 561 одиниці.

Попри те, що Tesla все ще лідирує в продажах електромобілів з початку року, вона поступається часткою ринку в Європі таким компаніям, як BMW і Volvo. Минулого місяця європейські покупці автомобілів зареєстрували загалом 139300 нових електромобілів, що приблизно на 6% менше, ніж рік тому.

Попит на електромобілі в Європі охолоджується після того, як такі країни, як Німеччина та Швеція, припинили або скоротили субсидії. Це спонукало автовиробників відмовитися від своїх амбіцій щодо електромобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: BMW відкликає 720 тис. авто: що сталося

Volkswagen - найбільший автовиробник у регіоні - заявив цього місяця, що скорочує потужності на заводах у Німеччині, і зазначив, що може затримати випуск нових електричних моделей. Mercedes-Benz відмовляється від своїх планів електрифікації та ініціатив щодо акумуляторів.

"Відсутність ясності щодо стимулів - і майбутнього - електромобілів продовжує бути перешкодою для споживачів. Ці фактори, поряд із низькою залишковою вартістю електромобілів, сприяли падінню, яке спостерігалося в липні", - сказав аналітик Jato Dynamics Феліпе Муньос.

BMW вдалося протистояти цій тенденції завдяки високому попиту на електромобілі, включно з i4 та iX1, які перевершили продажі моделей Mercedes та Audi аналогічного розміру. Tesla Model Y зберегла позицію найбільш продаваної електричної моделі в Європі в першому півріччі, хоча попит на чотирирічну модель падає, й у липні продажі впали на 16%.

Американський бізнесмен і власник компанії Tesla Ілон Маск заявив, що не дарував чеченському диктатору Рамзану Кадирову електроавтомобіль Cybertruck.

Кадиров 18 серпня опублікував відео, на якому керує електрокаром, нібито подарованим йому самим Маском. Згодом підприємець висміяв це у своїй соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «Tesla більше не очолює європейський ринок електромобілів: хто обійшов компанію Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі