вівторок, 15 травня 2018 12:42

Супрун зробила попередження українським водіям

Супрун зробила попередження українським водіям
Уляна Супрун. Фото: nv.ua

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун закликала водіїв викинути заглушки для ременів безпеки.

Їх використовують, щоб автомобіль не нагадував сигналом про необхідність пристебнутися, написала Супрун на свої сторінці у Facebook.

"В інструкції зазвичай попереджують, що ці пристрої можна застосовувати лише коли автомобіль знаходиться не в русі. Їх використовують, щоб в отвір для паска безпеки не потрапляв пил. Проте використовують їх зазвичай зовсім з іншою метою. Часто, коли викликаю таксі у Києві, то доводиться мати справу з такими "заглушками" або відсутністю паска безпеки на задньому сидінні", - написала міністр.

За останні 3 місяці кожного дня в Україні у ДТП гинула людина. Використання пасків безпеки зменшує ризик смерті пасажирів на передньому сидінні на 40-50%. На задньому сидінні - на 25-75%.

Попри статистику, люди не дбають про свій захист і не використовують паски безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У водіїв-початківців назавжди забиратимуть права

"Люди і далі ігнорують паски безпеки, ставлять на них "заглушки", обмотують їх навколо сидіння, аби "не пікало". Найбільше обурює, коли від безвідповідального ставлення дорослих гинуть діти, які беруть приклад від старших щодо ставлення до безпеки", - пише Уляна Супрун.

146 тис. ДТП сталися в Україні 2017-го. В аваріях загинули понад 3 тис. осіб. Понад 31 тис. зазнали травм. Це майже на 10% більше, ніж 2016 року. Серед основних причин ДТП - перевищення швидкості та водіння напідпитку.

Зараз ви читаєте новину «Супрун зробила попередження українським водіям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі