субота, 14 грудня 2019 07:25

Створили марку Maserati

Автор: Motor Web Museum
  Maserati A6 1500
Maserati A6 1500

14 грудня 1914 Альфер Мазераті заснував компанію Officine Alfieri Maserati.

У нього було шестеро братів - Карло, Біндо, Альфер, Маріо, Етторе і Ернесто. Своє підприємство вони розташували в італійській Болоньї, де в центрі міста стояла скульптура Нептуна. Завдяки цьому твору мистецтва Маріо Мазераті розробив фірмовий знак компанії - тризуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор McLaren F1 показав власний суперкар

Найпершим із сім'ї автомобіль створив старший з братів - Карло. Машину він оснастив одноциліндровим двигуном і дуже простим шасі. Однак через хворобу і смерть в 29-річному віці, автомобілями почав займатися Алфер. Після його смерті, з 1932 по 1939 роки, всі автомобілі створював молодший Мазераті - Ернесто. У цей період він самостійно проектував всі двигуни.

Автор: avtodomovoi.ru
  Історія логотипів Maserati
Історія логотипів Maserati

В 1937 році Maserati викуповує родина Orsi. Компанія переїжджає в італійську Модену, де й донині перебуває її штаб-квартира. Брати Мазерати залишилися в Болоньї й до 1948 року працювали в якості головних інженерів. Після вони ​​організували власне підприємство OSCA.Однак воно не досягло успіху.

У 2019 році компанія Maserati входить до складу найбільшої італійської автомобільної корпорації Fiat Auto SpA.

Зараз ви читаєте новину «Створили марку Maserati». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі