вівторок, 16 червня 2020 17:25

Страхова припинила членство у МСТБУ - як отримати від неї компенсацію

Страхова припинила членство у МСТБУ - як отримати від неї компенсацію
Як отримати компенсацію від страхової. Фото: interbuh.com.ua

Отримати компенсацію від страхової компанії, яка не є членом МСТБУ, стає важче.

Якщо Страховик втрачає членство МТСБУ, то він позбавляється права на укладання договорів ОСЦПВ. Водночас він зобов'язаний виконувати свої зобов'язання за чинними договорами автоцивілки, повідомили в Auto24.

Проте впливати на нього важче, оскільки МТСБУ не має важелів впливу на такого Страховика.

У випадках, коли ви вважаєте, що такий Страховик порушує ваші майнові права, для їх захисту варто звернутися до суду згідно з чинним законодавством.

МТСБУ за рахунок коштів фонду захисту потерпілих відшкодовуватиме збитки на умовах, визначених Законом України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", зокрема в разі недостатності коштів та майна страховика – учасника МТСБУ, що визнаний банкрутом та/або ліквідований.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили оновлений Lexus: що змінили і коли модель надійде у продаж

Сьогодні за вживані електромобілі, які ввозять в Україну, майже не треба платити податок. На них немає ПДВ та мита, а акциз обходиться в символічну суму.

Зараз ви читаєте новину «Страхова припинила членство у МСТБУ - як отримати від неї компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі