четвер, 04 серпня 2011 10:43

Седан Tesla Model S за $ 50 тисяч обкатали на дорожніх випробуваннях
13

Фото: Фото: Tesla

Американський автовиробник Tesla Motors продовжує дорожні випробування своєї нової моделі - першого седана Model S. Незважаючи на те, що тести прототипів почалися кілька місяців тому, серійна машина з'явиться лише наступного року. А в Європі продажі почнуться в кінці 2012 року.

Седан з електричною силовою установкою Tesla Model S - друга після спортивного родстера модель американської компанії. До виходу на ринок модель буде готова до середини 2012 року, коли вона з'явиться у продажу в США.

Незважаючи на такий тривалий термін обкатки передсерійних зразків, інтер'єр автомобіля, судячи з фотографій, до кінця не опрацьований. Зате зовнішність буде мало чим відрізнятися від свого прототипу - Tesla Model S "Alpha". Кузов має приємні формами купе, незважаючи на чотиридверну компоновку. А в образі електричного седана можна помітити деякі риси Jaguar XF або Aston Martin Rapide.

Як повідомляли раніше, перші 1000 примірників седана надійдуть на ринок США в особливому виконанні Signature Series. У цю комплектацію увійдуть батарея за 300 км пробігу без підзарядки, особливі елементи обробки і розширений список опцій. Седан оснащується електродвигуном, що дозволяє розганятися до 100 км / год за 5,6 сек., а максимальна швидкість, на яку здатний Model S, становить 193 км / год. Базова ціна на цей автомобіль уже відома - $ 49,9 тис.

За перший рік товарного виробництва в Tesla збираються випустити від 5 тис. до 7 тис. примірників електроседана, а в майбутньому, за умови наявності стійкого попиту, довести обсяг виробництва до 20 тис. штук.

Зараз ви читаєте новину «Седан Tesla Model S за $ 50 тисяч обкатали на дорожніх випробуваннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі