вівторок, 16 березня 2021 09:54

Презентували автомобіль на сонячних батареях

Презентували автомобіль на сонячних батареях
Презентували перший автомобіль на сонячних батареях фото: bdec.com

16 березня 1960 року в Нью-Йорку презентували перший автомобіль на сонячних батареях. Такі автомобілі замість двигуна внутрішнього згорання використовують сонячні батареї. Єдиною проблемою є невелика швидкість цих авто. Вона становить 27-30 км/год.

1982-го австралійський винахідник Ганс Толструп уперше перетнув Австралію на сонцемобілі Quiet Achiever - "Тихий рекордсмен". Максимальна швидкість авто становила 20 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rolls-Royce створили конструктор і авіатор

1996 року переможець IV Міжнародного ралі сонцемобілів Dream - "Мрія" - проїхав на машині на сонячних батареях 3 тис. км між австралійськими містами Дарвіном та Аделаїдою. Він рухався зі швидкістю близько 90 км/год. На окремих ділянках вона сягала 135 км/год.

Перший автомобіль з бензиновим двигуном сконструювали німецькі винахідники. Карл Бенц побудував свій перший автомобіль 1885-го в Мангаймі. Бенц отримав патент 29 січня 1886 року і почав перший випуск автомобілів 1888-го.

Зараз ви читаєте новину «Презентували автомобіль на сонячних батареях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі