пʼятниця, 15 березня 2024 14:30

Rolls-Royce створили конструктор і авіатор

Rolls-Royce створили конструктор і авіатор
Заснували компанію Rolls-Royce Limited фото: AvtoShark.com

15 березня 1906 року британський конструктор двигунів Генрі Ройс і британський авіатор Чарльз Стюарт Роллс заснували компанію Rolls-Royce Limited. Вона спеціалізувалася на виробництві автомобілів і двигунів.

Компанія випустила перший авіаційний двигун 1914 року. Під час Першої світової війни майже половина двигунів літаків Антанти виробили в Rolls-Royce. До кінця 1920-х виробництво авіадвигунів стало основною діяльністю компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Rolls-Royce Limited оголосила про банкрутство

Останній двигун, який створив Генрі Ройс, став легендарний Merlin. Його почали використовувати лише з 1935 року. Merlin оснастили рекордним гідропланом Supermarine S.6B, що розвинув 655,8 км/год на кубку Шнейдера 1931-го.

Після закінчення Другої світової війни компанія Rolls-Royce досягла значних успіхів у виробництві та проєктуванні газотурбінних двигунів. Турбогвинтові двигуни Dart і Tyne мали для компанії особливо важливе значення. Їх використовували для будівництва літаків Armstrong Whitworth AW.660 Argosy та Avro 748.

4 лютого 2004 року вперше запустили глобальну соцмережу Facebook. Спочатку вона була доступна лише для студентів Гарвардського університету, але з 2006-го почала поширюватись інтернетом, доки не стала найбільшою у світі.

Зараз ви читаєте новину «Rolls-Royce створили конструктор і авіатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі