пʼятниця, 09 квітня 2021 10:18

Презентували електричну пожежну машину

Презентували електричну пожежну машину
Презентували електричну пожежну машину фото: az family

В американському штаті Арізона відбулися демонстраційні виїзди електричної пожежної машини. Над її створенням працювала компанія Rosenbauer за участю одного з вантажних підрозділів Volvo.

Зараз відбуваються випробування машини, повідомляє "Твоя машина".

Авто має два електродвигуни з віддачею до 490 к. с. і 50 тис. Нм із двоступеневою коробкою на кожній осі. До складу силової установки входить і порявняно компактний дизель, що розвиває 272 к. с. і працює як генератор. Його використовують, коли немає можливості витрачати час на заряджання акумуляторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильний і компактний: показали кросовер Geely Icon

Rosenbauer RT може служити джерелом живлення. Цю опцію рекомендують використовувати в разі необхідності підключення електричного обладнання.

Планують випустити 3 варіанти довжини колісної бази - 2800 мм, 4100 мм і 4400 мм. Базова модифікація Rosenbauer RT важить 18 т, за довжини в 7300 мм.

Вартість авто становить $1 млн, приблизно 27 млн 780 тис. грн. Ціна є дорожчою за пожежні машини з ДВС, які сьогодні використовують в екстрених службах США. Однак в експлуатації авто буде помітно дешевшим завдяки нижчій вартості обслуговування та меншим витратам на пальне.

В Україні на продаж виставили ретро-автомобіль Ford Model 48 1935 року випуску. За нього хочуть отримати $60 тис., це приблизно 1 млн 662 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Презентували електричну пожежну машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі