Ексклюзиви
пʼятниця, 09 квітня 2021 10:18

Презентували електричну пожежну машину

Презентували електричну пожежну машину
Презентували електричну пожежну машину фото: az family

В американському штаті Арізона відбулися демонстраційні виїзди електричної пожежної машини. Над її створенням працювала компанія Rosenbauer за участю одного з вантажних підрозділів Volvo.

Зараз відбуваються випробування машини, повідомляє "Твоя машина".

Авто має два електродвигуни з віддачею до 490 к. с. і 50 тис. Нм із двоступеневою коробкою на кожній осі. До складу силової установки входить і порявняно компактний дизель, що розвиває 272 к. с. і працює як генератор. Його використовують, коли немає можливості витрачати час на заряджання акумуляторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильний і компактний: показали кросовер Geely Icon

Rosenbauer RT може служити джерелом живлення. Цю опцію рекомендують використовувати в разі необхідності підключення електричного обладнання.

Планують випустити 3 варіанти довжини колісної бази - 2800 мм, 4100 мм і 4400 мм. Базова модифікація Rosenbauer RT важить 18 т, за довжини в 7300 мм.

Вартість авто становить $1 млн, приблизно 27 млн 780 тис. грн. Ціна є дорожчою за пожежні машини з ДВС, які сьогодні використовують в екстрених службах США. Однак в експлуатації авто буде помітно дешевшим завдяки нижчій вартості обслуговування та меншим витратам на пальне.

В Україні на продаж виставили ретро-автомобіль Ford Model 48 1935 року випуску. За нього хочуть отримати $60 тис., це приблизно 1 млн 662 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Презентували електричну пожежну машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути